Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Privoščite koži naravo

obraz, lepotica Shutterstock
Namesto pudrov in rdečil, narejenih iz umetnih sestavin, raje izberite tiste, ki so popolnoma naravnega izvora, saj negujejo vašo kožo.

"Naravna ličila so po mojih izkušnjah od klasičnih veliko boljša, saj poleg zagotavljanja lepšega videza zaradi rastlinskih izvlečkov in olj na kožo delujejo zelo blagodejno," pravi vizažistka in umetnica ličenja Mirjam Mihelčič Korez. Ponudba tovrstnih izdelkov je tudi v Sloveniji vse bolj pestra in pokriva vse od pudrov do rdečil, senčil, korektorjev in lakov za nohte, zato ni prav nobenega razloga, da jih ne bi preizkusili tudi vi.

Brez strupenih kemikalij

Ličila so vsakodnevni spremljevalec večine deklet in žensk, zato je še toliko pomembneje, iz česa so sestavljena. Klasična ličila so narejena na sintetični osnovi in pogosto vsebujejo veliko škodljivih snovi. "Kemikalije iz ličil lahko skozi kožo pronicajo v telo," ob tem opozarja sogovornica. To pride do izraza predvsem pri kremah in pudrih, ki jih nanašamo na celoten obraz in pokrijejo večjo površino kože.

Lažja in obstojnejša

Kljub naravnim sestavinam pa naravna ličila niso nič manj opazna ali obstojna, prej obratno. "Še posebno pri šminkah so uporabnice večinoma presenečene, koliko dlje od sintetičnega se naravno rdečilo obdrži na ustnicah," pravi Mihelčič Korezova. Rastlinska rdečila zaradi obilice olj ustnic tudi ne izsušijo. Enako kakovostna in obstojna so tudi druga naravna ličila.

Ekološko na več ravneh

Poleg naravnega izvora sestavin je naravna kozmetika ekološko naravnana tako, da je njena embalaža biorazgradljiva ali pa je v celoti primerna za reciklažo. Z njeno uporabo boste zato veliko naredili tudi za okolje, ne samo za svoje zdravje ter zdravje in lepoto svoje kože.

Komentarjev 1
  • Alex Ječar 21:08 03.julij 2011.

    Super da se je tudi pri ličilih pojavil ta trend. Zdej se počasi ne bo več treba sekirat z mašenjem por, mozoljčki zaradi pudra itd. Za ostalo bolj negovalno kozmetiko je pa itak že dolgo na voljo veliko naravnih proizvodov. ...prikaži več Js mam nekako najrajši green line natura. Majo zlo fajn vlažilne kreme, ki so skor popolnoma naravne, brez parabenov, silikonov, mineralnih olj, barvil..