Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Z ličili ne pretiravajte

Poleti koža potrebuje izdatnejšo nego. Ličenje je treba prilagoditi visokim temp Žurnal24 main
Uporabi mastnih krem se pri visokih temperaturah raje izognite, saj zmanjšujejo obstojnost ličil.

"Tekoče podlage z lahko teksturo in vodno osnovo so primerna izbira za tople dni, ki prihajajo," svetuje Brigita Štempelj, strokovnjakinja za ličenje, in predlaga, da se uporabi mastnih krem raje izognete, saj zmanjšujejo obstojnost ličil, ki tako počasi spolzijo z obraza.

Za daljšo obstojnost ličil na obraz najprej z velikim čopičem nanesite puder v prahu, vendar z njim nikar ne pretiravajte!
Brigita Štempelj, vizažistka
Vlažilni losjoni
Pri mastni koži je namesto kreme boljša izbira vlažilni losjon, ki ne vsebuje maščob, nadzira izločanje olja in hkrati vlaži. Za preprečevanje svetlečega videza kože in nabiranja ličil v porah si je obraz treba popršiti z vodo v pršilu, ki ličnice hkrati ohladi in utrdi. Za suho kožo pa so potrebni izdelki, ki kožo globinsko obnavljajo in ji povrnejo elastičnost.

Ličila z UV-zaščito
"Mineralna kozmetika vsebuje naravno zaščito pred UV-žarki," pove Štempljeva in dodaja, da je takšna kozmetika za poletje primerna tudi zaradi svoje naravne sestave, ki kože ne oteži in ne maši por. V nasprotju z drugimi izdelki mineralna kozmetika deluje hipoalergeno in protioksidativno, prav tako pa ne vsebuje dodatkov, kot so konzervansi, dišave, polnila in umetna barvila. "Prednost takšne kozmetike je tudi skoraj neomejen rok trajanja – ti izdelki s časom ne izgubijo kakovosti, prav tako pa ne spremenijo teksture in vonja," pove Štempljeva in doda, da je uporaba nezahtevna, saj lahko mineralni puder odstranite povsem preprosto – z vodo in milom.

Šmink ne nosite v torbici! Bleščila in šminke po navadi temeljijo na voskih, kar pomeni, da so na vročini topljivi in zato neprimerni za nošenje v torbicah.

Za daljšo obstojnost
"Da bi bila ličila obstojna dlje, je najbolje, da na obraz z velikim čopičem nanesete malo pudra v prahu," svetuje sogovornica in razloži, da takšen puder nase veže maščobe in preprečuje, da bi se ličila razmazala. Vendar z uporabo pudra v prahu ne pretiravajte. Ne pozabite, da je namenjen zgolj večji obstojnosti ličil.

Vodoodporni so agresivni

"Običajne barvice se zaradi oljnate osnove pri višjih temperaturah začnejo topiti," pove Štempljeva in svetuje raje uporabo vodoodpornih različic. Ker so
vodoodporni izdelki agresivnejši, se jim alergiki raje izognite. Senčila za oči naj bodo v naravnih odtenkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.