Magazin > Lepota & telo
56 ogledov

Oči so umetniško platno

Svinčniki za oči se lahko zaradi vsebnosti negovalnih voskov uporabljajo tudi na
1/5
Žurnal24 main
Z uporabo črtal lahko oči na videz povečamo, pravi Brigita Štempelj, strokovnjakinja za ličenje.

Intenzivnost linije ter njena fleksibilnost in obstojnost so bistvene lastnosti, v katerih se črtala za oči razlikujejo.

Od gela do praha
"Tekoča črtala so na vodni osnovi in zato obstojnejša kot barvice, ki vsebujejo maščobe in se na vekah hitreje razmažejo," pojasnjuje Štempljeva. Po obstojnosti in zahtevnosti nanosa so črtala v gelu podobna tekočim črtalom.

Preverite sestavine
Kajal (imenovan tudi kohl), ki je bil nekoč narejen na osnovi zdravju nevarnega svinčevega sulfata, so začeli v komercialne namene sicer izdelovati brez nevarnega svinca, toda sogovornica kljub temu opozarja: "Ker takšni izdelki niso tako kakovostni kot tradicionalni, se je povečala njihova izdelava na osnovi svinca, zato vedno preverite sestavine."

Popolno naličene oči v treh korakih

  • Zgornja veka. Na zgornjo veko s tekočim črtalom zarišite tanko črto, ki naj se proti zunanjemu delu veke odebeli. Seže naj malo čez rob očesa in je usmerjena navzgor.
  • Spodnja veka. Na spodnjo veko s svinčnikom za oči narišite tanko črto in jo zabrišite s senčilom v prahu.
  • Za globok pogled. Notranji rob spodnje veke obarvajte s črno barvico, če želite pogled poglobiti, oziroma z belo, če želite oko na videz povečati.


Kakšna je pravilna raba različnih črtal, si oglejte v galeriji

Komentarjev 1
  • Brigita Štempelj 22:27 01.april 2012.

    Če vas o tem članku zanima kaj več, obiščite stran http://www.polepsaj.si