Magazin > Lepota & telo
359 ogledov

Kako kupiti sončna očala

sončna očala Shutterstock
V sončnih poletnih dneh so primerna sončna očala obvezna oprema tako za odrasle kot za otroke. Glavne funkcije sončnih filtrov so zaščita očesa pred čezmernim sončnim sevanjem, zmanjšanje očesne obremenjenosti in povečanje vidne zasnove.

Oblika in velikost sončnih filtrov pa sta pogosto taki, kot ju narekuje moda. Če ste v dvomih, za nasvet vprašajte okulista, svetujejo na Tržnem inšpektoratu Republike Slovenije.

Jasna kategorija filtra

“Sončna očala morajo imeti oznako CE in zagotovljeno navodilo za uporabo v slovenskem jeziku,” pravijo na tržnem inšpektoratu, kjer izvajajo nadzor nad prodajo očal. Kupujte torej očala, ki imajo priložena navodila, v njih pa morajo biti identifikacijski podatki proizvajalca ali njegovega pooblaščenega predstavnika. V navodilih mora biti tudi številka kategorije filtra – od 0 do 4. Prav tako mora biti jasno izraženo opozorilo (lahko tudi grafično), če taka očala niso primerna za vožnjo ali uporabo na cesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.