Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Kako po počitnicah ohranjati postavo

Ženska, fit, plaža Shutterstock
Pred počitnicami za lepo postavo trdo garamo, med počitnicami pa na pravilno hrano in telovadbo malce pozabimo, zato moramo po oddihu še toliko bolj poprijeti za delo.

Da bi tudi po počitnicah obdržali lepo postavo, za katero ste garali pred oddihom, se držite nekaj osnovnih nasvetov lepotne strokovnjakinje Marie Hatzistefanis. Maria s svojimi lepotnimi nasveti pomaga številnim zvezdnicam, kot so Lady Gaga, Beyoncé, Victoria Beckham in Angelina Jolie. Morda bo znala pomagati tudi vam.

Telovadba naj postane del vsakdanjika

Maria poudarja, da je zelo pomembno, da celo leto redno telovadite, pa naj bo to hoja po stopnicah ali 30-minutni tek. Tako boste lažje ohranjali lepo postavo, kilogrami pa bodo ostali na svojem mestu.

Piling, piling, piling

Piling celotnega telesa naj bo na vašem urniku vsak enkrat na teden, saj boste tako uspešno odstranili odmrle celice in bakterije, ki se rade zadržujejo na vašem telesu. Poleg tega boste s pilingom upočasnili razvoj celulita.

Bodite zvesti vlažilni kremi

Po pilingu bo telesu še kako prijala vlažilna krema, ki bo vaši koži dajala dodaten sijaj. Maria priporoča, da najdete svojo najljubšo in se je držite.

Sveža sadje in zelenjava

Potrudite se, da se sadje in zelenjava na vašem jedilniku znajdeta vsak dan. V vročih dneh si za malico ali pripravite osvežilni smoothie ali pa sadje vključite v zajtrk. Če ga boste dodali kosmičem, boste telesu dali pravo energijsko bombo.

Izogibajte se koktajlom

Ob večerih s prijateljicami ne posegajte po koktajlih, saj so polni sladkorja in kalorij, kar v večernih urah vašemu telesu vsekakor ne prija. Med pitjem alkohola nikar ne pozabite na vodo, ki jo pijte redno – pred, med in po uživanju alkoholnih pijač.

Uporabljajte kremo za samoporjavitev

Naj vaša polt sije še dolgo po počitnicah. Maria priporoča uporabo krem za samoporjavitev, ki dajejo koži čudovit lesk, hkrati pa zakrijejo številne napake. Na trgu je že pestra ponudba krem, zato poiščite tisto, ki ustreza vaši koži.

Po nakupih za zimsko garderobo

Morda se sliši smešno, a nakupovanje pomaga kuriti kalorije. A ker poletje ne bo več dolgo trajalo, se odpravite po zimsko garderobo. V trgovine bodo vsak čas prispele jesenske kolekcije, izbira pa bo prav v avgustu najboljša.

Poskrbite zase

Ob vsem tem pa nikar ne pozabite nase, pravi Maria. Občasno se razvajajte z manikiro in pedikuro, pa naj bo to doma ali v kozmetičnem salonu. Privoščite si tudi sproščujočo nego obraza ali masažo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.