Magazin > Lepota & telo
996 ogledov

Kako si hitro zgraditi samozavest

ženska samozavest nasmeh Shutterstock
Kako dojemate sami sebe je zelo pomembno, saj je od tega odvisen vaš uspeh na vseh področjih.

Spletna stran Pickthebrain.com je sestavila lestvico, kako najhitreje zgraditi, oziroma utrditi samozavest. Sledite naslednjim korakom in se jih skušajte držati vsak dan.

Obleka naredi človeka

Ta pregovor še kako drži, saj vas ljudje dojemajo drugače, če ste urejeni in ste videti dobro, saj je tudi vaše obnašanje drugačno. Kadar ne izgledate najbolje, se to odraža na tem, kako se nosite in kako komunicirate z drugimi. Zelo je pomembno, da se oblačite tako, da se počutite dobro, a ste hkrati tudi videti dobro.

Hodite energično, drža naj bo pokončna

Če boste hodili počasi in s sklonjenimi rameni, boste svetu dajali jasno sporočilo: nekaj vas muči. Zato dvignite glavo in pospešite korak, saj boste videti veliko bolj energični. Poleg tega boste dajali vtis, da ste zelo pomembni. Trebuh noter, prsi in zadnjico ven! V trenutku se boste počutili bolj samozavestno. Pri tem ne pozabite na očesni stik, ko se pogovarjate z ljudmi, saj boste s tem pustili dober vtis.

Spomnite se svojih pozitivnih lastnosti

Na list papirja zapišite, kaj so vaše dobre lastnosti, vaši cilji in želje. Nato vse to povežite in videli boste, da ste z lastnimi sposobnostmi zmožni narediti marsikaj. Kar ste zapisali, si naglas preberite pred ogledalom, ali pa le v svoji glavi. Uvideli boste, da je vse skupaj zelo preprosto.

Bodite hvaležni

Kadar se preveč osredotočate na svoje cilje, lahko hitro pozabite na stvari, za katere ste lahko hvaležni. Vsak dan se za trenutek ustavite in pomislite, za kaj se lahko zahvalite. Spomnite se na svoje zadnje uspehe, spretnosti, razmerja v vašem življenju, ... To vas bo zmotiviralo za nadaljne uspehe.

Delite komplimente

Kadar nimate dobrega mnenja o sebi, se to prenese tudi na druge, kar se lahko odraža z opravljanjem in žaljenjem drugih. Da bi prepričili takšno vedenje in mišljenje o sebi, pohvalite druge ljudi in se izogibajte tračem. S tem boste postali priljubljeni in vaša samozavest bo večja. Z iskanjem najboljšega v drugih, boste našli najboljše v sebi.

Usedite se v prvo vrsto in spregovorite

V šoli, pisarni, na predavanjih se ne skrivajte v ozadju, temveč pridite bližje. Ljudje, ki se skrivajo, se bojijo biti opaženi, kar seveda kaže na pomanjkanje samozavesti. Ljudje, ki se skrivajo v ozadju, se navadno tudi bojijo spregovoriti. Nočejo, da bi jih drugi obsojali, ker so rekli nekaj neumnega. A premagajte ta strah, saj boste s tem, če boste sodelovali pri skupinskih razpravaha, trenirali svoj govor, s čimer lahko postanete dober govorec.

Redno telovadite

Kaj si mislite o svojem telesu, je ključen del samozavesti. Če boste redno telovadili in skbreli za prehrano, bo dobra samopodoba prišla sama od sebe, saj boste vedeli, da počnete nekaj koristnega za svoje telo. Že sama misel na to vas bo prevzela z dobrim občutkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.