Magazin > Lepota & telo
63 ogledov

Kako ukrotiti pričesko?

ženska, lasje Imaxtree
Megla, dež in mraz so sovražniki lepe pričeske. Ponujamo rešitev.

Sivo vreme je do pričeske nadvse neprijazno, a s pravim pristopom lahko rešite tudi to težavo. "Najboljša zaščita pričeske v deževnem in vlažnem vremenu je običajen lak za lase, ki ustvari zaščitni film in tako prepreči, da bi vlaga prodrla v las," svetuje Tomaž Turk, frizer in kreativni vodja Mič styling Art Teama. "Poškodovani in skodrani lasje so za vlago še posebno dovzetni," pojasnjuje.

Umivajte jih pogosto

"Pozimi je dobro, da si lase umivate pogosteje, ker so bolj umazani. Uporabljajte tudi balzam, da lasje ne bodo še bolj izpostavljeni umazaniji in vlagi," pojasnjuje Turk. Balzam namreč lasno povrhnjico zapre, zato lasje ostanejo gladki in mehki veliko dlje.

Sušite jih od zgoraj

K popolni pričeski pripomore tudi način sušenja. Turk svetuje, da pozabite na sušenje, pri katerem s sušilnikom pihate s spodnje ali sprednje strani glave, temveč jih raje sušite od zgoraj navzdol in si pri glajenju las pomagajte s ploščato krtačo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.