Magazin > Lepota & telo
8 ogledov

Kakšen modni okus imamo Slovenci?

1/2
Žurnal24 main
Preverili smo, ali so Slovenci modno pogumni. Si drznemo eksperimentirati ali se slepo držimo nevpadljive zlate sredine?

Čeprav si zaradi poplave nizkocenovnih trgovin z oblačili marsikdo lahko privošči nakupovalno mrzlico pogosteje in ne le, ko gre za pomembnejše dogodke, se zdi, da je odprtje takšnih trgovin privedlo do enobarvne modne podobe večine Slovenije. Zdi se namreč, da smo vsi oblečeni podobno. Kot osvežujoči veter se zdi nekdo, ki svoj videz, pa čeprav je sestavljen iz oblačil, podobnih tistim, ki jih nosi vsa Slovenija, zaznamuje z nezmotljivim pridihom svoje osebnosti. In koliko takšnih vetričev se sprehaja po naših ulicah?

Osebna stilistka Metka Reberšak pravi, da pri Slovencih moda ne igra velikega pomena, saj je po njenih ocenah zelo majhen odstotek Slovencev modno pogumnih. Ponudba v trgovinah z oblačili je sicer bogata, vendar je pomanjkljiva v estetiki in kakovosti. Opaža pa, da se veliko več ljudi odloča za šivanje po meri.

Slovencem svetuje, naj se oblečejo predvsem v oblačila, v katerih se dobro počutijo. Če pa si zaželijo spremembe videza, priporoča, naj se obrnejo na osebne stiliste, ki so modno podkovani.

Mnenje so nam zaupali nakupovalci pri najboljšem sosedu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.