Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Kakšne barve nosite?

Rdeča je barva moči in ognja. Žurnal24 main
Barve oblačil, ki jih nosite, vas čustveno navdihujejo in varujejo. Vsaka barva ima tudi določen pomen. Po kakšnih barvah največkrat posežete?

Barve, ki jih nosite, z močno energijo učinkujejo na vas, lahko so vam v čustveno oporo ali pa privlačijo slabo energijo.

Rdeča
Če bi bili radi židane volje, se oblecite v rdečo. Je barva moči in ognja, je drzna, oblastna, lahko celo agresivna. Barva samozavestnih ljudi z željo po dominantnosti. Ima vrsto pozitivnih učinkov na organizem. Pomaga pri premagovanju utrujenosti in depresije, strahu in melanholičnosti. Ljudje, ki nosijo rdečo, želijo vzbujati pozornost.

Črna
Popolna odsotnost svetlobe. Zaznamuje glamur, avtoriteto in večno eleganco. Simbolizira žalovanje, nedostopnost, vzvišenost. Po drugi strani pa je najbolj preverjena barva. Saj poznate rek: Ko ne veste, kaj obleči, oblecite črno. Črna oblačila v kombinaciji s svetlo barvo delujejo zelo avtoritativno.

Rumena
Simbolizira veselje, upanje, aktivnost. Stimulira možgane in vas naredi budne, trezne in odločne. Rumena resnično pusti pečat na vašem osebnem slogu. Če nosite rumeno, ste vedra, živahna in upanja polna oseba, ki se ne ustraši nobene prepreke.

Modra
Je simbol kreposti, modrosti, natančnosti, urejenosti, pa tudi dolgočasnosti, konservativnosti. Učinkuje blažilno in pomirjajoče. Če želite delovati resno, zanesljivo, rahlo konservativno, se oblecite v temno modro obleko.

Zelena
Zelena barva umiri in deluje ugodno na človeški organizem. Je pravi balzam za dušo, saj prinaša telesno ravnovesje in sprošča. Zelena simbolizira zanesljivost, vzgojnost, pasivnost, vendar pa tudi  neizrazitost.

Vijoličasta
Simbolizira iznajdljivost, intuitivnost, nenavadnost, superiornost. Barva za izraz vzvišenosti, posebnosti, ekstravagance. Učinkuje očiščujoče.

Bela
Je barva nedolžnosti, prazničnosti. Ker simbolizira prazničnost, eleganco in nedolžnost, velja za najprimernejšo barvo poročnih oblek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.