Magazin > Lepota & telo
4788 ogledov

Katera alkoholna pijača je najslabša za lepo kožo?

zdravica
Kaj pa vi pijete?

Ne samo, da alkohol redi, vpliva tudi na vašo kožo. Ne samo, da je telo zaradi večjega vnosa alkohola dehidrirano, zaradi alkohola in sladkorja v njem lahko nastanejo težave s kožo.

Tekila

"Tekila ima manj sladkorja kot večina drugih alkoholnih pijač, zato je manj možnosti, da bi dobili mozolje,2 pravi dermatolog Sam Bunting, ki svetuje, da pri tekili preskočite sol, saj bo zaradi te 'maček' še hujši naslednji dan.

Pivo

"Pivo je polno antioksidantov, ki so dobri za kožo in učinkujejo proti staranju kože. Poleg tega pa je v njem manj alkohola kot v drugih alkoholnih pijačah. Ljudje ga navadno pijejo počasi in ga zato spijejo manj, kar pomeni, da je telo manj dehidrirano," je povedal dr. Bunting.

Gin tonik ali vodka tonik

"Gin in vodka ne vsebujeta kongenerjev oziroma toksinov, ki nastanejo s fermentacijo alkohola, zato je maček naslednji dan blažji. Poleg tega imata obe pijači malo sladkorja, zato pazite, s čem ju mešate. Če sta mešani z dietnim tonikom, ne bo težav za kožo."

Belo vino

Belo vino je znan po tem, da povzroča glavobole. Dermatolog pa pravi, da je belo vino polno sladkorja, ki je za zdravje naše kože slab, poleg tega pa vpliva na hitrejše nastajanje gub.

Mojito (in drugi koktejli)

"Manj kot je sladkorja v alkoholni pijači, manj je možnosti za nastanek mozoljev in gub. Mojito je eden največjih sovražnikov mladostnega videza med priljubljenimi pijačami," je povedal dermatolog za Cosmopolitan.

Margarita

Ena najhujših pijač za zdravje vaše kože. Margarita je, kot pojasnjuje dermatolog, dvojna nevarnost za vašo kožo, saj vsebuje tako sladkor kot tudi sol. Oboje pripomore k hitrejšemu staranju kože.

Črno vino

Uf, če želite lepo kožo, se mu raje odpovejte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.