Magazin > Lepota & telo
69 ogledov

Katero vadbo izbrati?

Če potrebujete dodatno motivacijo, je skupinska vadba prava izbira. (Foto: Shutt Žurnal24 main
Skupinska vadba. Razmislite, kakšen je vaš cilj, šele nato izberite vadbo.

"Ko se odločamo za skupinsko vadbo, se je treba najprej vprašati, kakšen je naš cilj. Ne glede na to, ali želimo pridobiti mišično maso, morda shujšati, okrepiti telo ali pa se le sprostiti, je pomembno, da vadbo izberemo na podlagi zastavljenega osebnega cilja, le tako bodo kmalu vidni rezultati," svetuje Noemi Rodriguez Prados, barcelonska inštruktorica Šus Eurofitnessa.

Osebni trening za individualiste. Če bi radi želene rezultate dosegli čim prej, vam lahko pomaga osebni trener. Sestavil vam bo vadbeni program, poleg tega pa svetoval glede prehrane in prehrambnih dodatkov ter vas dodatno motiviral.

1. V plesnih ritmih
Če si želite združiti zabavo in trening ter obožujete ples, se odločite za vadbo v plesnih ritmih. "Če nimate plesnega partnerja, se lahko odločite za vse bolj priljubljeno dinamično zumbo, pri kateri se boste ob latinskoameriških ritmih pošteno preznojili, za ljubitelje orienta predlagam trebušni ples, letošnji trend je ples ob drogu za ženske, kombinacija aerobike in plesa pa je vadba aerodance," razlaga Rodriguez Pradosova.

2. Umirite se z jogo
Za umiritev in poglobitev vase izberite vadbo, kot sta joga in pilates. "Primerna sta za vse, ki želijo najti notranji mir, izboljšati držo in nadzor gibov, vzpostaviti ravnovesje telesa in duha ter obenem okrepiti celo telo," pojasnjuje sogovornica ter dodaja, da je prilagojena oblika primerna tudi med nosečnostjo in po porodu.

3. Najhitreje do mišic
"Odvečno maščobo boste najhitreje izgubili ob energičnih in intenzivnih vadbah, kot so body pump s prilagodljivimi utežmi, TNZ, step ali aerobika," svetuje inštruktorica. Krepilne vaje pripomorejo k potrošnji več kalorij, telo pa bo kmalu dobilo športno obliko.

Fitnes za širše množice
Danes v Ljubljani odpira vrata prvi Šus Eurofitness v Sloveniji, nov koncept športnega centra, ki je plod sodelovanja med Športno unijo Slovenije in katalonskim podjetjem UBAE iz Barcelone. "Gibanje bi radi približali širšim množicam, zato enotna mesečna vadnina v znesku 50 evrov vključuje vse – od skupinskih vadb do fitnesa, naslednje leto pa imamo v načrtu še SPA-center," je povedal direktor Gregor Pečovnik in dodal, da v Španiji mreža 11 Eurofitnessov uspešno deluje že 20 let. Vadbeni programi bodo sledili svetovnim smernicam, saj imajo Katalonci na tem področju dolgoletne izkušnje. "Na voljo bodo vadbe postural pilates, fit joga, aerodance, body pump, vital, cycling, krožna vadba, TNZ in step," je sklenil Pečovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.