Magazin > Lepota & telo
127 ogledov

Keglove vaje za orgazem

Vaje lahko izvajate tudi med spolnim odnosom. Partner bo prijetno presenečen. Žurnal24 main
Keglove vaje so vaje, namenjene krepitvi mišic medeničnega dna. To so tiste mišice, ki se krčijo pri orgazmu.

Pomembne mišice

Mišice medeničnega dna podpirajo mehur in črevo, pri ženskah pa tudi vagino in maternico. Po porodu pri prekomerni teži ali s staranjem te mišice oslabijo. S tem ne morejo več opravljati svoje funkcije in položaj organov v telesu se spremeni. Posledice tega so lahko inkontinenca, hemeroidi, bolečine v križu, zmanjšan užitek pri spolnih odnosih ...

     

Večje zadovoljstvo pri seksu

Locirate jih tako, da poskušate pri uriniranju najprej zadržati curek, nato ga spustite in pri tem ne zategujte trebuha in stegen. Če vam to uspe, ste ugotovile, o katerih mišicah govorimo. Osnovno vajo izvajate tako, da najprej izpraznite mehur, pokrčite mišice medeničnega dna za 10 sekund, nato mišice popolnoma sprostite. Z vajo postajajo bolj prekrvavljene in močnejše, zato njihovo krčenje tekom orgazma proizvaja močnejši in pogosto dolgotrajnejši občutek. Z ojačanimi mišicami pa je mogoče tudi partnerju nuditi večje zadovoljstvo.

 

Medenični fitnes

Pravilno izvajanje Keglovih vaj izboljša težave, povezane z ohlapnimi mišicami medeničnega dna. Z rednim vsakodnevnim stiskanjem in sproščanjem teh mišic se le-te močno okrepijo in že po štirih tednih večina opazi izboljšanje. Znatno izboljšanje pa se lahko pokaže tudi šele po 3 mesecih redne vadbe.

 

Izvajajte jih redno, večkrat na dan in presenečene boste nad rezultati. Izvajate jih lahko kjerkoli in kadarkoli:

 

  • pokrčite mišice medeničnega dna za 5 sekund
  • mišice sprostite za 1 sekundo
  • pokrčite mišice medeničnega dna za 1 sekundo
  • sprostite za 1 sekundo
  • ponovno pokrčite mišice medeničnega dna za 1 sekundo
  • mišice popolnoma sprostite za 10 sekund

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.