Magazin > Lepota & telo
2254 ogledov

Koliko kilometrov je treba na teden preteči, da bi shujšali

Tek iStock
Študija v reviji The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness razkriva, koliko kilometrov je treba na teden preteči, da bi tehtnica čez nekaj časa pokazala manj kilogramov.

V študiji je sodelovalo 583 ljudi, ki so začenjali s tekom. Izprašali so jih, kako je videti njihov jedilnik in zakaj se želijo ukvarjati s to vrsto športa. Nato so zmerili odstotek njihove telesne maščobe in jim izročili GPS napravo, s katero so merili pretečene razdalje.

Sodelujoči v študiji so obljubili, da se bodo bolj zdravo prehranjevali in redno tekli. Po enem letu so spet zmerili odstotek njihove telesne maščobe in ugotovili, da so tisti, ki so na teden pretekli najmanj pet kilometrov in se ob tem tudi bolj zdravo prehranjevali (predvsem so se izogibali sladkim pijačam, sladkarijam, kolačem in belemu kruhu), izgubili največ maščobe.

Da bi pokurili čim več kalorij, je pravilna prehrana zelo pomembna. Jejte veliko sadja in zelenjave, saj vsebujeta veliko hranljivih snovi in vlaknin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.