Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Kosmati so spet in

gucci Imaxtree
Dolg plašč, usnje, umetno krzno, pokrivala in velike torbe so v moški jesenski garderobi nujni.

Čim daljši je, tem modnejši boste, pravi modni oblikovalec Boštjan Mljač. Tistim, ki si upate več, svetuje, da meglena jutra preženete odeti v žive barve – rdečo, rumeno ali modro – ter dodate pridih uniforme. “Klasiki bodo posegli po standardnih materialih, kot so razkošne volne ali mešanice, mogoče čisti kašmir, malo drznejši pa si bodo plašč omislili v novih, nekonvencionalnih materialih, kot so krzno v kombinaciji z volno, športni material kot za puhovke ter materiali, premazani z najrazličnejšimi zaščitnimi oziroma vodoodbojnimi laki,” napoveduje sogovornik.

Usnje – kos ali detajl

Izberete lahko usnjeno jakno motorističnega videza ali klasičen suknjič – mogoče celo srajco iz tanke, mehke nape, pravi Mljač. “Pravo ali umetno, to sploh ni pomembno; pomemben je videz. Usnje vedno doda malo ostrine; če je plemeniteno z raznimi kovinskimi detajli, toliko bolj,” dodaja. Tudi tu velja načelo: čim barvitejše, tem modnejše.

Mi smo za umetno

Krzno, ki je bilo bolj del ženske garderobe, se bo s prihajajočo sezono pritihotapilo tudi v moško. V nekaterih kolekcijah bolj diskretno, kot detajl, ponekod pa zelo glasno in opazno,” pravi modni oblikovalec. Iz krzna, seveda umetnega, naj bodo pokrivalo, rokavice ali dodatek na oblačilu.

Vračajo se čepice in torbe

Klobuki, čepice ali pletene kape – vse to da lahko vaši opravi, tudi najbolj formalni, piko na i, namigne Mljač. Torbe naj bodo velike, poudarja, “vanje bomo moški lahko dali vse, kar bomo čez dan potrebovali”. Med materiali bodo v ospredju usnje, platno in njuna kombinacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.