Magazin > Lepota & telo
15 ogledov

Koža potrebuje izdatno nego

telo Shutterstock
Zaradi nižjih temperatur se koža pogosto izsuši, pordi in postane hrapava. Poskrbite zanjo.

Zaradi velikih sprememb temperature in vlažnosti zraka potrebuje koža več hranljivih snovi in nege kot sicer, pravi kozmetičarka Viki Leški. Olje, ki ga proizvedejo žleze, preprečuje uhajanje vlage iz kože ter ohranja kožo voljno in mehko. Uhajanje določene   količine vlage je sicer normalen proces, vendar z vsakim umivanjem speremo veliko dragocenega naravnega olja ter s tem prispevamo k dodatnemu sušenju kože, razlaga Leškijeva.

Preprečite izgubo vlage

Izgubo vlage preprečite z uporabo nežnih mil, kožo pa hranite in vlažite s kremami za roke, predlaga kozmetičarka. Prhajte se z mlačno vodo, saj ta ne odstrani naravnih olj, ki ščitijo kožo. Izogibajte se odišavljenim milom in bodite previdni pri uporabi izdelkov, ki vsebujejo alfahidroksi kisline, saj te
luščijo zgornjo plast kože. Za suho kožo je to sicer dobro, vendar ne v mrzlih mesecih, saj nova plast kože tedaj ni zaščitena. Koža, tudi ustnice, v mrazu potrebuje dodatno zaščito, še pojasni sogovornica. Nego kože je treba prilagoditi vremenskim razmeram.

Ne pozabite na komolce

Arganovo olje je izjemno bogato z vitaminom E in zato idealno za zaščito kože. Pomaga zmanjševati znake staranja, obnavlja  poškodovano kožo in zmanjšuje njeno razdraženost, pojasnjuje  Leškijeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.