Magazin > Lepota & telo
103 ogledov

"Kratkolaske so seksi"

Jennifer Lawrence
1/4
EPA
Ženske se najpogosteje postrižejo na kratko takrat, ko jih zapusti fant, vseeno pa so kratke pričeske rezervirane za tiste najbolj drzne in samozavestne.

"Ženske se največkrat postrižejo šokantno kratko, ko jih zapusti fant. Najprej naredijo tisto, česar jim bivši partner ni dovolil," pravi kreativni vodja Mič Stylinga Tomaž Turk, ki deli stranke v tri skupine: na tiste, ki ne vedo, kaj želijo, in jim mora pričesko izbrati on, na stranke, ki točno vedo, kaj hočejo, in na tiste, ki si želijo spremembo, ampak bi lase samo skrajšale za en centimeter. "Pri zadnjih je zelo pomemben pogovor, ki ga vodi frizer," dodaja.

Najprej svetovanje

Svetovanje poteka tako, da se najprej določi željena dolžina pričeske, ali si stranka želi volumen ali ne – takrat se določi tudi oblika – na koncu pa se pogovorimo o vzdrževanju pričeske: ali naj bo njeno vzdrževanje preprosto, s feniranjem, likanjem ... "Stranke zelo rad izzivam s spremembami, ker večina želja po navadi tiči nekje v želodcu in jih tako samo poskušam privleči na dan," pravi frizer, ki po končanem striženju in oblikovanju stranki tudi predlaga, kakšno spremembo bi naredil naslednjič, da ima čas za razmislek.

Zgled so estradnice

Turk je vesel, ko se določene zvezdnice postrižejo na kratko, ker je takrat po navadi tudi naval nekoliko večji in si več žensk želi kratke lase. Letos sta na Oskarjih recimo očarali Anne Hathaway in Charlize Theron. "Veliko jih potem pride v salon s fotografijami, kar imam zelo rad, saj vidim, kakšen slog jim je všeč – bolj skuštran ali bolj uglajen. Velikokrat jim je recimo všeč samo kakšen detajl, kot sta frufru ali skuštranost, a večinoma gledajo le spredji del, zadaj niti ne vedo, kako je pričeska videti," dodaja.

Samozavest se povečuje

Znani fizer pa ima kar se tiče dolžine ženskih las svoj slogan: "Ženske z dolgimi lasmi so lepe, ženske z srednje dolgimi so simpatične, tiste s kratkimi pa seksi," malo za šalo, malo zares pravi Turk, ki opaža, da se samozavest in drznost pri Slovenkah povečujeta.

Poleg Hathawayeve in Theronove sta se za kratko pričesko letos odločili tudi Pamela Anderson in Jennifer Lawrence, presenetila pa je tudi Beyoncé, ki pa ni zdržala dolgo in si že pušča dolge lase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.