Magazin > Lepota & telo
21 ogledov

Kuhinja na obrazu

Nega za obraz iz domače kuhinje Žurnal24 main
S preprostimi sestavinami iz domače kuhinje lahko precej izboljšamo videz kože.

Nekatere kozmetične pripravke si lahko naredite  sami. Poleg tega da boste prihranili, ste lahko prepričani, da so sestavine, ki jih boste uporabili, popolnoma sveže in naravne.

Kvas za mastno kožo
Kvas je cenjen zaradi vitaminov A, B, H, še posebno skupine B-vitaminov, pa tudi zaradi beljakovin in maščob. Dve žlici kvasa zmešajte z mlekom, smetano ali oljem v kašo, zmes nanesite na obraz in vrat ter jo odstranite po dvajsetih minutah z mlačno vodo ali kamiličnim čajem. Lahko pa kvas zmešate samo z vodo.

Med za suhe predele
Čisto krpo položite v toplo vodo, nato položite na obraz, da se bodo odprle pore. Nanesite tanko plast medu in pustite na obrazu od 15 do 30 minut. Sperite s toplo vodo, zaključite pa s hladno vodo, da zaprete pore. Masko uporabite enkrat na teden.

Olivno olje za razpokano kožo
Zgolj nekaj kapljic olivnega olja je potrebnega, da izginejo težave z razpokano kožo. Če imate razpokane ustnice, si jih namažite z olivnim oljem. To jih bo navlažilo in jim povrnilo zdrav videz. Olivno olje pa lahko uporabite tudi na komolcih in podplatih, kjer je koža že v osnovi bolj na udaru.

Jajčni rumenjak za gladkost
Je stara in preverjena snov za nego obraza. En rumenjak zmešajte z dvema žličkama mandljevega ali rožnega olja. Če imate mastno kožo, dodajte še malo limoninega ali kumaričnega soka. Mešanico nanesite na obraz in vrat ter malo počakajte, da se vpije. Potem jo sperite z mlačno vodo, obraz pa si obrišite s papirnatimi robčki. Rumenjak vsebuje holesterin, ta pa kožo mehča in gladi.

Jogurt za vse
Uporaben je za vse tipe kože. Naravni jogurt nanesite na obraz kot masko. Izogibajte se očem in predelu ust. Preden ga nanesete, ga postavite v toplo vodo za deset minut, toplega nanesite na obraz in ga pustite učinkovati 15 minut. Koža obraza bo mehka in prožna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.