Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Lepotni namigi, ki jih morate poznati

ženska, lepota Shutterstock
Naše babice po lepoto niso hodile v drogerije, a so vseeno sijale. Njihovi doma narejeni pripravki so delali čudeže in s tem se strinjajo tudi strokovnjaki, ki poznajo kar nekaj lepotnih namigov.

Kako lažje do lepih nohtov

"Večkrat uživajte sir, oreščke, česen in čebulo," pravi francoska strokovnjakinja Sylvie Beljanski. "Vsebujejo namreč vitamine, ki so odlični za nohte in tudi lase."

Kako okrepiti vaše nohte

"Najboljši je star trik, ki vedno deluje. V stekleničko podlaka dodajte nekaj olupljenega in sesekljanega česna," razkriva ameriška lepotna strokovnjakinja Tata Harper. "To bo zelo okrepilo vaše nohte."

Kako pozdraviti suhe roke

"Dedek mi je od nekdaj govoril, da zelo pomaga, če ob suhe roke podrgneš limonin olupek," trdi grška dermatologinja Macrene Alexiades-Armenakas. "Malce vas bo peklo, a vašo kožo bo nemudoma pozdravilo."

Kako osvežiti kožo

"Vsako jutro si po obrazu poškropite cvetlično vodo, saj se bo vaša koža tako prebudila. Ta lepotni ritual je del življenja vsake Francozinje," pravi Sylvie Beljanski. "Običajno stekleničko vode z razpršilom nosijo s seboj, tudi v službo."

Kako bodo lasje rastli hitreje

"Lasje bodo s kokosovim mlekom rastli hitreje, hkrati pa bodo postali gostejši," pravi strokovnjakinja za kožo, Pratima Raichur. "Vtrite si ga v lasišče, pustite eno uro, nato pa ga izperite," še svetuje.

Kako ustvariti najboljšo podlago

"Moja babica je del pudra zmešala s kremo Nivea, kar je bila popolna mešanica za njen videz," pravi afganistanski strokovnjak Matin Maulawizada. "Ta mešanica je boljša od vlažilne kreme, poleg tega pa odlično prikrije napake."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.