Magazin > Lepota & telo
145 ogledov

Lepotni posegi brez noža

ženska, obraz Shutterstock
V modi so neagresivni posegi, ki mlajši videz zagotavljajo brez kirurškega noža, pravijo lepotni kirurgi.

"Pri 50 letih je za človeka čas, da se nekoliko umiri in se začne posvečati predvsem svoji notranjosti ter si tako izboljša življenje. Tisto, kar ga na zunanjosti resnično moti, pa naj si da popraviti," pravi estetska kirurginja Barbara Čokl.

Manjši posegi brez noža

Po besedah estetskega kirurga Marjana Fabjana se ženske po 50. letu največkrat odločajo za neagresivne metode pomlajevanja obraza in dekolteja. "Mednje spadajo denimo polnjenje gub s hialuronsko kislino, stimulacija kolagena z različnimi frekvenčnimi terapijami, diamantni piling in mezoterapija," našteva Fabjan in razkriva, da je v zadnjem času še posebno aktualno pomlajevanje z lastno plazmo. Maja Mrevlje iz medicinsko estetskega centra Perfect Body k temu dodaja polnjenje gub z botoksom, tkivna polnila in pomlajevanje z aminokislinami. "Za najboljše in dolgotrajnejše rezultate pa priporočamo kombinacije različnih metod, ki so odvisne tudi od tipa in stanja kože," pristavlja Mrevljetova. Fabjan opozarja, da pri tovrstnih posegih čez noč ne moremo pričakovati čudežev in da je za najboljše rezultate potrebnih več ponovitev določene terapije.

Najpogosteje korekcija vek

Po izkušnjah Čoklove se ženske največkrat odločajo za korekcijo vek. "Smiselno je najprej opraviti manjše korekcije, da vidimo, kako nam sploh ustrezajo in kako jih prenašamo," razlaga. Kot pravi Fabjan, pa se pri kirurškem odpravljanju znakov staranja na telesu ženske največkrat odločajo za korekcijo dojk in trebuha ter liposukcijo.

Skrb za telo že v mladosti

Za dober videz je velikega pomena tudi skrb za kožo v mladih in srednjih letih. "Ženska, ki je že v mladosti skrbela za redno nego, bo imela povsem drugačen videz in manj potrebnih posegov kot ženska, ki za svoj videz do 50. leta ni storila ničesar," za konec poudarja Fabjan.

Kozmetika

"K mladostnejšemu videzu kože po 50. letu bistveno pripomore vsakodnevna nega s kakovostnimi kremami, ki naj bodo izrazito hranljive," poudarja kozmetičarka Nika Tratnik. "Zanemariti ne gre tudi učinka krem proti gubam, ki koži v prvi vrsti zagotavljajo vlago ter jo s tem ohranjajo prožno, napeto in tudi na videz mlajšo," pravi in dodaja, da si takšno nego privoščite najmanj dvakrat na dan. Ženskam po 50. letu priporoča še redno uporabo maske in pilinga, ki bosta odstranila odmrle celice, koža pa bo posledično tudi bolje vpijala kremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.