Magazin > Lepota & telo
1158 ogledov

Ljubljanski teden mode potrdil, da smo primerljivi s tujino

LJFW 2018
1/14
Jure Makovec
Domači ustvarjalci ponudili nosljive in ekstavagantne kolekcije.

Jesensko edicijo LJFW, ki se odvija v filmskem studiu Viba film, je v ponedeljek, 5. novembra otvorila modna revije Matee Benedetti, prvi dan pa se je skupaj predstavilo 14 modnih oblikovalcev. Ideje stkejo ustvarjalnost, ustvarjalnost rodi modo, moda da slog in osebno zadovoljstvo. In prav jesenska otvoritev edicije LJFW je bila ta dan prizorišče vseh: tistih, ki ustvarjajo in tistih, ki ljubijo modo. Dogodku, ki je že zdavnaj prerasel slovenske okvirje in že nekaj zadnjih edicij uspešno sodeluje tudi z mednarodno priznanimi oblikovalci in modnimi ustvarjalci izven naših meja, se je tokrat kot glavni pokrovitelj pridružil Sensodyne.

Tokratna jesenska modna pripoved je številne obiskovalce, med njimi so bila poleg modnih urednic in urednikov ter številnih modnih infulenserk, tudi znana imena slovenske scene, kot na primer Nuška Drašček, Maja Ferme, Ula Furlan, Lara Komar, Tone Fornezzi Tof, Regina, Lorella Flego, Miha Kavčič, David Urankar in Filip Kržišnik, popeljala v najrazličnejše barve, linije in kroje, zato se je našlo za vsak okus nekaj. Vsebinsko največji modni dogodek pri nas je otvorila spektakularna modna revija Matee Benedetii, ki je v Sloveniji pionirka trajnostnega ustvarjanja. Predstavila se je s prestižno in s cenovno bolj dostopno linijo ter tudi z moško modo. 

V ospredju ne le obleke

In ker za dovršen videz niso dovolj le lepa oblačila, pač pa celoten videz, so za modele, ki sodijo pod okrilje modne agencije Immortal Model Management, poskrbeli številni lepotni strokovnjaki. "Ne verjamem v modne smernice, saj je bolj pomembna inspiracija pri posamezniku. Letos je v ospredju naraven, čist videz kože, ki ga poudarimo s šminkami v jesenskih odtenkih," je povedala vodja make up artistov Špela Ema Veble, pod vodstvom katere v zaodrju LJFW ustvarjajo študentje Carpus Make up studia. 

Melania Trump Magazin To je Melanijina najljubša modna zapoved

Dolgoletni partner LJFW je tudi Mič Styling in pod vodstvom Aske Kajtazovič nastajajo pričeske, ki so obvezen sestavni del vsakega videza. "Danes smo uporabili veliko, tako imenovanega, lahkega laka in sponk za lase, saj smo morali skozi izhode pričeske stalno nadgrajevati. Tudi na splošno je letos je v ospredju naraven, organski videz, vse je lahkotno in temu primerni so tudi izdelki, ki jih uporabljamo. Las mora biti dober pripravljen tudi na pokrivala, še posebej na baretke, ki so letos “in”, medtem ko se umikajo stroge pričeske in močni kodri," je povedala mojstrica pričesk.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice