Zanimivo
2448 ogledov

Leta 2018 odpira svojo prvo trgovino blagovne znamke Reserved v Celju

Reserved
LPP je fast fashion podjetje iz Poljske. Poslovati so začeli več kot 20 let nazaj s tiskanjem na majice, danes pa imajo pet znanih blagovnih znamk: Reserved, MOHITO, House, Cropp in SiNSAY. Vsaka izmed njih cilja na drugo skupino ljudi, ki živijo v različnih stilih in imajo različne načine izražanja sebe ter svojih potreb.

LPP je družbeno odgovorno družinsko podjetje. Upravlja mrežo s približno 1.700 trgovinami, pisarnami in prodajnimi strukturami, med drugim v Varšavi, Gdansku, Hamburgu, Šanghaju, Pragi, Moskvi, Kijevu ter Budimpešti, in s tem ustvarja delovna mesta za več kot 25 tisoč zaposlenih. Že samo leta 2016 so prodali več kot 140 milijonov kosov oblačil in pribora ter pri tem ustvarili približno 1,4 milijarde evrov prihodkov. LPP danes svoja oblačila ponuja v več kot 20 državah Evrope, Azije in Afrike ter nadaljuje z nadaljnjim širjenjem verige trgovin.

Leta 2018 LPP odpira svojo prvo trgovino blagovne znamke Reserved v Sloveniji, natančneje v Celju. O vstopu podjetja na slovenski trg smo se pogovorili z direktorico podjetja LPP SA v Sloveniji, gospo Ano Babić. 

Kaj pričakujete od odpiranja vaše prve trgovine v Sloveniji? In zakaj prva v Celju?

Pričakovali bi, da bo prva trgovina v Ljubljani, in to bi ustrezalo našemu standardu. Vendar, RESERVED je velik. Danes odpiramo trgovine na več kot 2000 m2 in včasih je težko najti ustrezen prostor v obstoječih trgovinskih centrih. V Sloveniji sicer načrtujemo odprtje trgovine v Ljubljani prihodnje leto, Celje pa je mesto, ki je že tako v naših načrtih širitve, zato smo sprejeli priložnost, ki se nam je ponudila, čeprav je »izven standarda«.

Komu so namenjene vaše blagovne znamke?

Vsaka izmed naših blagovnih znamk cilja na drugačnega kupca in zato »pokrijemo« širok razpon okusov. Reserved je naša osrednja blagovna znamka, ki poleg ženske in moške ponuja tudi otroško kolekcijo. Kolekcije nastajajo pod vplivom visoke mode, vendar tudi zmeraj izvirnih influencerjev in streetstyle-a. Verjamem, da tako dobivamo te klasično lepe, vendar trendovske kose.

 | Avtor: Reserved Reserved
Odpiranje trgovine v Londonu je oblikovalsko ekipo spodbudilo, da se vrne k streetstyle koreninam Reserveda in te kolekcijie se zlasti veselim.

MOHITO-ov kupec je najpogosteje zaposlena ženska, ki želi malo neobičajen poslovni outfit, ali ženska, ki se pripravlja za proslavo kakršne koli vrste... Leta 2017 smo ponudbo razširili s kolekcijo »my little princess«, v kateri se lahko kupijo identični kosi za mamo in hčerko, prav tako pa tudi z oblačili za majhne hišne ljubljenčke, ki spet spremlja glavne kolekcije...

Od lanskega leta se je veliko delalo na širjenju kolekcije s ciljem, da imamo kakovostnejšo ponudbo tudi za mlada dekleta. SINSAY je namenjen najstnicam, tistim malo glasnim, neustrašnim, samozavestnim, ki se ne bojijo izraziti z modo... Glavna lastnost blagovne znamke so privlačna oblačila po izjemno dostopnih cenah. Kot najstnica ne želite dragih oblačil, ki jih boste nosili mesece in mesece, temveč pogosto želite novo majico ali obleko.

Sinsay omogoča prav to in prepričana sem, da je blagovna znamka uspešna predvsem zaradi tega.

House ima žensko in moško kolekcijo, opazila pa sem tudi med prijatelji in družino, da tudi mladi fantje ter moški zelo radi imajo house, ko gre za neformalno oblačenje. Osnovna ciljna skupina so najstniki, študenti in mladi na splošno, ki iščejo zadnje trende po sprejemljivih cenah. Kolekcije so vesele, optimistične, festivalske ...

Za kupce Croppa vedno rada rečem »mi smo mladi, nori in drugačni«, namenjena  je urbanim mladim ljudem, ki imajo lastni slog, ki so pogumni posamezniki. V ponudbi imamo tudi veliko športnih oblačil in obutve, glede na to, da se naši kupci pogosto ukvarjajo s športnimi aktivnostmi kot so kolesarjenje, smučanje, deskanje, skejtanje itd.

Trenutno iščemo:
Računovodjo, Ljubljana  - https://www.mojedelo.com/predogled/379456
Vodjo kadrovske službe, Ljubljana - https://www.mojedelo.com/predogled/379477
Vodja podpore maloprodaji, Ljubljana - https://www.mojedelo.com/predogled/379479
Prodajni svetovalec/-ka, Celje - https://www.mojedelo.com/predogled/379484
Vodja trgovine/ namestnik vodje trgovine RESERVED (m/ž),  City Center Celje - https://www.mojedelo.com/predogled/379487
Vizualni strokovnjak za trženje, RESERVED,  City Center Celje - https://www.mojedelo.com/predogled/379488