Magazin > Lepota & telo
67 ogledov

Maskare: več denarja, ista kvaliteta

ličenje Shutterstock
Nobena od sedmih testiranih maskar ni dobila najvišje ocene, je pa bilo med njimi kar nekaj dobrih, tudi takih, ki ne spadaho med najdražje.

To se  ugotovitve testiranj Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS), ki se je letos lotila ene najljubših ženskih ličil maskar, ki jih za poudarjanje oči uporabljamo že sto let.

"Na testu so nas zanimale povsem vsakdanje stvari: ali so po uporabi trepalnice res videti večje, izrazitejše, so trepalnice tudi daljše in bolj privihane, kako obstojne so maskare v resnici in seveda, ali v resnici ne vsebujejo strupenih snovi," so pojasnili na ZPS. Poleg laboratorijskih poskuskov, je maskare preizkušalo 30 prostovoljk, svoje so pa povedale tudi vizažistke.

Pomembni barva in krtačka

Dobra maskara mora imeti kvalitetno in obstojno barvo, ki trepalnic ne zlepi. Krtačka mora ravno prav privihati trepalnice ter biti taka, da barvo z lahkoto nanašamo. Tulec mora biti take oblike, da krtačka prime ravno dovolj barve.

Medtem, ko so se mikrobiološki testi dobro izšli pa nobena od sedmih maskar ni bila v zaščitni foliji, ki bi preprečila, da bi maskaro pred nakupom odprl še kdo drug. Prav tako v nobeni od maskar niso našli sledi težkih kovin.

"Dobra novica je, da za dobro maskaro ni treba odšteti veliko denarja. Na trgu stanejo maskare od pribljižno dveh do 40 evrov in več. Tokrat smo na testu dokazali, da so lahko tudi maskare iz nižjega in srednjega cenovnega razreda dobre," še pravi Urša Šmid Božičevič iz ZPS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.