Magazin > Lepota & telo
138 ogledov

Modni vrtiljak z Lorello Flego

teden mode fashion week Lorella Flego Saša Despot
Pred desetletjem je modnost označeval minimalizem, ki so ga spremljale obleke Bližnjega vzhoda in modni slogi ameriških zvezdnic. Danes modnost vlečemo iz babičine omare in ji na pot postavljamo ročno narejene dodatke.

Kaj vse je modnost presenetilo v letih vmes in kateri so tisti kosi, ki jih v omari že desetletje nismo pospravili, smo odkrivali z modno strokovnjakinjo Lorello Flego.

Modni vrtiljak tega desetletja je po sogovorničinem mnenju zakrožil s petimi glavnimi modnimi smernicami.

1. Pajkice

"Čeprav so nastale kot oblačilo za telovadbo, jih lahko zdaj vidimo ne le pri dnevnih, ampak tudi večernih oblačilih, v kombinaciji z visokimi petami. Pajkice so brez dvoma zaznamovale zadnja leta."

2. Oprijete kavbojke

"Pas kavbojk je bil najprej zelo visok, potem navaden, zdaj pa je zelo zelo nizek. Čeprav se v zadnjem času trudijo vrniti visoki pas, kaže, da se je nizki zelo prijel, saj se težko navadimo na kaj drugega."

3. Ekstremno visoke pete


"Moda, ki na delovnem mestu narekuje visoke pete, izhaja še iz 60. let, vendar zadnja leta ženske na delovno mesto nosijo po desetcentimetrske pete, kar se mi zdi fascinantno."

4. Vintage


"Črpanje mode iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja je zadnja leta nadvse aktualno. Vintage je svoj pečat pustil tudi pri spodnjem perilu, kar se kaže z zelo visokimi spodnjimi hlačkami in nedrčki balkoneti."

5. Trenč


"Trenč je doživel izjemno močno transformacijo, saj je bil najprej oblačilo vojakov, potem se je nosil v slabem vremenu, po veliko veliko dela pa je postal trenč z velikim T, torej večni kos garderobe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.