Magazin > Lepota & telo
46 ogledov

Mreža za nespečne

mreža, spanje Shutterstock
V viseči mreži naj bi spanec našli tudi tisti, ki imajo z njim težave.

Dolge neprespane noči lahko reši preprosta viseča mreža, saj naj bi njena udobna oblika in gibanje vsakogar zazibala v krepčilen, kakovosten spanec.

Po pol ure zaspite

Preizkus, ki so ga na 12 nespečnih moških opravili v Ženevi, je pokazal, da dobre pol ure počivanja v mreži brez izjeme povzroči zaspanost in telo prepriča, da je čas za regeneracijo.
Ob tem so raziskovalci budno spremljali tudi kakovost spanca prostovoljcev. Odkrili so, da je ne glede na trajanje počitka šlo za globok spanec, v katerem se telo obnovi, možgani pa si naberejo novih moči za pravilno delovanje. S spanjem v viseči mreži lahko po njihovem mnenju popolnoma nadomestite spanje v postelji ali pa jo uporabite le za to, da telo pripravite na spanje in se nato, tik preden zaspite, premestite v svojo posteljo.

Na vrtu ali v dnevni

Terapijo z visečo mrežo lahko izvajate tudi doma; potrebujete le visečo mrežo ter mirno, tiho in temno okolje. Mrežo lahko kupite v trgovinah s pohištvom ali opremo za kampiranje, najcenejše pa vas bodo stale nekaj deset evrov. V primerjavi s tem, da se boste končno lahko naspali, je to zelo majhna investicija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.