Magazin > Lepota & telo
103 ogledov

Nad gube brez igle

ženska, obraz Shutterstock
Neinvazivni poseg ne pušča brazgotin ali drugih sledi. Kombinirajte ga z drugimi metodami.

Glajenje kože z radiofrekvenčno metodo pelleve, ki temelji na segrevanju globljih plasti kože, se v Sloveniji vse bolj uveljavlja. Zaradi toplote se vlakna kolagena razmaknejo, pri ohlajanju kože pa se skrčijo. Najboljši rezultati so pri ženskah z najohlapnejšo kožo.

Še isti dan v službo

Ni dolgega okrevanja, kot je to potrebno po običajnih operativnih posegih ali lepotnih operacijah. Takoj po opravljenem postopku se pacient lahko vrne k vsakodnevnim opravilom. Tretirano območje je na videz rdeče, vendar največ 24 ur po posegu,” pravi Boris Onišak iz Estetike Onišak. “Metoda ni invazivna in ne pušča brazgotin ali kakšnih drugih sledi. Njena prednost je tudi, da jo lahko kombiniramo z drugimi pomlajevalnimi metodami,” dodaja Jovanka Vrlinič iz Estetike Balnea.

Pravi učinek z zamikom

Že po prvem posegu postane ohlapna koža bolj napeta, pravi učinki, ki temeljijo na spodbujeni tvorbi kolagena v koži, pa se pokažejo mesec ali dva pozneje. Učinek traja od enega do treh let, odvisno od lastnosti kože posameznika. “Kot pri lepotnih operacijah učinek posega sčasoma zbledi, vendar je poseg mogoče preprosto ponoviti,” še pravi Onišak.


Od enkrat do trikrat

Ponovitve. Metoda deluje proti gubam na obrazu, vratu in dekolteju ter proti ohlapni koži, izboljšuje pa tudi stanje aknaste kože. Prav tako jo izvajajo za glajenje gub na hrbtiščih rok. Pri mlajši koži lahko zadošča že enkratni tretma, pri starejši koži z manj kolagena pa so priporočljive ponovitve postopka v razmiku od enega do treh tednov. Število tretmajev priporoči estetski kirurg ob pregledu. Postopek naj bi ponovili po enem letu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.