Magazin > Lepota & telo
54 ogledov

Z botoksom lahko prihranite

ženska botoks Shutterstock
Pomlajevanje pri kirurgu. Od pet do deset odstotkov Slovenk uporablja injekcije z botoksom.

Tudi po injiciranju botoksa je treba uporabljati kreme proti gubam, pravi Natalija Sakelšek iz Kirurgije Ceneje. "Nega je lahko enaka utečeni. Koža je enako dovzetna za hranila iz kozmetičnih preparatov in se odziva še bolje," dodaja in pojasnjuje, da kreme proti gubam nimajo zmožnosti penetracije, kakršno ima na primer botoks, ki se aktivira v mišico.

Cenejše kreme

"Seveda lahko pri kozmetiki prihranimo, saj s posegom opravimo s staranjem in lahko kupujemo cenovno dostopnejšo kozmetiko z vlažilnimi in hranilnimi atributi," še pravi Sakelškova.

Postopek z lastno maščobo

Sicer pa pomlajevalne posege, kot je vbrizgavanje botoksa ali dermalnih polnil, uporablja od pet do deset odstotkov Slovenk, ocenjuje Matic Fabjan, specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. Gre za postopke, ki so po besedah Fabjana neprimerljivi s kemičnimi pilingi. Ti kožo zgladijo in delujejo bolj površinsko, botoks pa deluje globlje.

Za tiste, ki za pomlajevanje ne želite uporabljati umetnih snovi – botoksa in hialuronske kisline –, je primernejše pomlajevanje z lastno plazmo ali lastno maščobo. Pri tej naj bi rezultat z nekaj zaporednimi posegi trajal celo 
nekaj let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.