Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Nad prehlad brez zdravil

Sadje Shutterstock
Imunski sistem. Okrepite ga lahko z obilico sveže, nepredelane hrane in naravnih izvlečkov.

Ko zaboli grlo, je prepozno za krepitev imunskega sistema, zato se na viruse raje pripravite. Vaš največji zaveznik pri grajenju obrambe pred njimi pa ni nobeno čudežno zdravilo, temveč preprosto – hrana. Če ustrezno prehranjevanje, bogato z vitamini in kalcijem, nadgradite s celostnim zdravim življenjskim slogom, pa ste se na dolgo zimo odlično pripravili.

Hren, spanje in svež zrak

Stališče, da se moramo pri krepitvi obrambe telesa najprej obrniti k naravi, zagovarja tudi Alfred Vogel, avtor knjige Ljudski zdravnik, ki je bila te dni ponatisnjena. Za preprečevanje prehlada Vogel svetuje, da najprej poskrbite za raznoliko prehrano, v katero vključite čim več svežih, surovih in polnovrednih živil. Pomembno je tudi, da si zagotovite dovolj spanja ter poskrbite za redno gibanje na svežem zraku; zadostuje že polurni sprehod vsak dan. Poleg tega priporoča hren (eno čajno žličko na dan), saj je ta odlično naravno sredstvo za podporo limfnemu sistemu, in naravne izvlečke za krepitev imunskega sistema, kakršen je izvleček iz ameriškega slamnika. Ob vsem tem ne pozabite piti dovolj tekočine. Na to, kako slabo alkoholne pijače in kajenje vplivajo na imunski sistem, pa najbrž ni treba opozarjati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.