Magazin > Lepota & telo
135 ogledov

Najdražji so najboljši

noge, Shutterstock
Preizkus ZPS je pokazal, da o kakovosti največ pove cena, znamka pa dosti manj.

Preizkus 12 brivnikov z zamenljivo glavo in sedmih brivnikov za enkratno uporabo, ki so ga te dni opravili na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS), je pokazal, da je najboljši pokazatelj kakovosti cena. Znamka pri tem ne igra velike vloge, saj so se različni modeli iste znamke znašli tako na vrhu kot na repu seznama. “Slabše ocenjeni brivniki niso odstranili vseh dlačic ali pa so se te zatikale med rezili, pojavile so se težave pri čiščenju brivnika in podobno,” pojasnjuje vodja preizkusa Boštjan Okorn.

Poleg rezil je pomembna tudi oblika ročaja, pri brivnikih z zamenljivo glavo pa lahko težave nastanejo ob njeni napačni namestitvi, kar lahko povzroči ureznine. Uporabnice, ki so sodelovale v raziskavi, so bile po navedbah ZPS zelo presenečene nad velikimi razlikami med brivniki, spoznale pa so lahko tudi, da ureznine niso vedno le posledica nerodnosti, temveč tudi neustreznega brivnika. Cene preizkušenih brivnikov z zamenljivo glavo so med 3,49 in 13,99 evra, cene tistih za enkratno uporabo pa od 1,35 do 7,06 evra. Praviloma so dražji brivniki dobili tudi boljše ocene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.