Magazin > Lepota & telo
65 ogledov

Namigi za jesensko nego las

lasje, ženska Shutterstock
Podobno kot koži moramo tudi lasem jeseni nameniti dodatno pozornost. Lasje so izčrpani zaradi izpostavljenosti soncu, soli ali kloru.

Poleg dobrega šampona, ki ga prilagodite tipu svojih las, dodajte balzam in različne obloge oziroma maske, ki krepijo odpornost in odpravijo manjše poškodbe. Priporočljive so obloge na oljni ali kremni osnovi, ki jih lahko pripravite tudi doma, na primer iz oljčnega olja. Za strokovno pomoč prosite frizerja, ki vam bo pomagal s profesionalnimi izdelki za nego las. Kot pravijo v Mič Stylingu, je “ena izmed rešitev brezbarvni preliv, ki lasem povrne lesk, ne spreminja barve las in zapre luske (kutikulo) lasu, s čimer lasje dobijo sijoč lesk”. Če so lasje tako močno poškodovani, da so konice razcepljene, pa ne bo šlo brez striženja.

S pudrom v boj proti vlagi
Če se vedno bojujete z vlago, ki vam uničuje frizuro, v Mič Stylingu priporočajo uporabo krem za ravnanje las, ki jo nanesete že na mokre lase. Oblikovanje pričeske po njihovem nasvetu zaključimo z lakom, ki naredi tanek film na laseh in jih dodatno zaščiti pred vlago in vetrom. V zadnjem času je na prodajnih policah mogoče opaziti tudi pudre za izsušitev mastnih las ali vlage. Lase napudramo predvsem pri korenu, ker pa so pudri večinoma v beli barvi, za temne lase niso primerni.


Komentarjev 1
  • Lapanka 14:49 10.oktober 2012.

    Jaz prisegam samo na dobre šampone, domače narejenih sestavin ne uporabljam, ker se veliko stvari probala in nič ni bilo dovolj dobro. Največ naravnih sestavin pa zagotovo imajo Subrinini šamponi, to sem tudi sama ugotovila in jih veliko uporabljam in ...prikaži več moji lasje so zares čudoviti. Res je tudi to da celotno kolekcijo izdelkov Subrine ne moreš kupiti v drogerijah DM, enostavno jih nimajo in namesto tega ponujajo druge domače blagovne znamke. Prodajalke pa niti ne vedo zakaj jih ni na policah. Zame zelo žalostno, ampak še sreča da so v Sloveniji še druge blagovne znamke.