Magazin > Lepota & telo
108 ogledov

Napad na celulit

celulit Shutterstock
Nad pomarančasto kožo s kremami in lepotnimi terapijami.

Pred poletjem poskrbite tudi za odpravo pomarančaste kože. Poiskali smo najučinkovitejše načine, kako se rešiti te nadloge, predstavljamo pa vam tudi novosti na slovenskem trgu.

Geni in prehrana

Mojca Kavka, medicinska in kozmetična tehnica, pravi, da natančni vzroki za prvotni nastanek celulita še vedno niso povsem odkriti, zagotovo pa na njegov nastanek v veliki meri vplivata količina telesne maščobe in organizacija veziva v podkožju. “Dejstvo je tudi, da sta za celulit poleg genetske pogojenosti kriva pomanjkanje telesne aktivnosti in slaba prehrana,” dodaja.

Zdrav način življenja

Kavkova kot najučinkovitejše orožje v boju proti celulitu še vedno izpostavlja preventivo: pravilno prehranjevanje, gibanje, pitje veliko vode in uporabo krem. Maja Mrevlje, vodja medicinsko-estetskega centra Perfect Body, pa poleg tega priporoča dovolj spanja, sproščanje in pravilno dihanje, ohranjanje primerne teže ter zmanjšanje pitja alkohola in kave ter kajenja.

Terapije in tretmaji

Za odpravo celulita kozmetični saloni in medicinski centri po Sloveniji ponujajo številne terapije. Mrevljetova izpostavlja tretma z aparatom vela shape, anticelulitno lipomasažo in tretma v kisikovi komori neoqi dream. “Poznamo tudi druge učinkovite metode za odpravo celulita, kot so body wrapping (povijanje telesa), anticelulitna masaža, anticelulitni piling ter uporaba maske peel-off, blata fango in raznih anticelulitnih oblog,” dodaja Mrevljetova in razlaga, da vse te terapije in tretmaji delujejo s ciljem zmanjšati maščobne celice, povečati prekrvavitev, povečati elastičnost vezivnega tkiva in spodbuditi proizvajanje kolagena.

Delujejo tudi kreme

Kavkova ne zanemarja tudi redne uporabe anticelulitnih krem: “Celoletna redna uporaba tovrstnih krem je zelo pomembna, saj kožo tako nenehno hranimo z vlago in sestavinami, ki pripomorejo k boljšemu videzu in napetosti kože.” Sama se sicer, kot pravi, v boj s celulitom najraje podaja z blatom iz morskih alg, ki “kožo nahrani in delno napne ter tako daje dodaten videz žametnosti in mehkobe”.

Novosti pri odpravljanju pomarančaste kože

1. Vela shape II. Na slovenskem trgu se je pred dvema letoma pojavil aparat vela shape II, ki z vakuumom in masažo z valjčki pospešuje mikrocirkulacijo in limfno drenažo. Postopek se lahko uporablja na vseh predelih telesa, število potrebnih tretmajev pa je odvisno od posameznika in stopnje težave; za uspešno odpravo celulita se jih priporoča vsaj pet.
2. Neoqi. Multifunkcijska kisikova komora deluje s pomočjo ionizirane pare, ki dovaja kisik in na telo deluje razstrupljevalno. Tako zavira staranje, regenerira ter sprošča mišice in telo, učinkuje shujševalno in pomaga pri odpravi celulita, izboljšuje pa tudi videz in teksturo kože.
3. Anticelulitna lipomasaža LPG. Aktivira receptorje maščobnih celic in tako v njih sproži sproščanje maščob. Poleg tega spodbuja krepitev tkiva, raztaplja nabrano maščobo, zgladi jamice v koži in spodbuja izmenjavo tekočin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.