Magazin > Lepota & telo
31 ogledov

Našli krivca za izgubljanje motivacije v službi

ženska Shutterstock
Izgubljate motivacijo za delo, ki ga sicer radi opravljate? Če se vam pogosto dogaja, da pred računalnikom sedite brez volje, je za to lahko kriv položaj računalniškega zaslona.

Odgovorite na kratko vprašanje: kakšen je položaj računalniškega zaslona glede na vaš položaj telesa, ko sedite za pisalno mizo? Je njegovo središče pod ali nad linijo vašega pogleda? Nedavna raziskava je potrdila, da prav položaj ekrana zelo vpliva na učinkovitost pri delu.

Psihologi so sodelujoče v raziskavi razdelili v dve skupini. V prvi so sodelujoči vzravnano sedeli pred računalniškim zaslonom, ki je bil postavljen v pravilen položaj, drugi pa pred ekranom, ki je bil spuščen nizko, s čimer so jih prisilili v sključeno držo, poroča Daily Mail.

Sodelujoči v raziskavi so morali na računalniku rešiti nekaj miselnih ugank, pri čemer so bili uspešnejši tisti, ki so pred računalniškim zaslonom sedeli vzravnano, središče ekrana pa je bilo le malo nad njihovim pogledom.

Namig za večjo motiviranost in lažje opravljanje vsakodnevnih nalog je preprost – za pisalno mizo sedite vzravnano in poskrbite za pravi položaj računalniškega zaslona. Morda bo delo res steklo lažje od rok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.