Magazin > Lepota & telo
660 ogledov

Sede do lepega trebuha in čvrste zadnjice

ženska Shutterstock
Je primanjkovanje časa vaš najpogostejši izgovor, da ne telovadite? Pozabite ga. Pred vami je nekaj vaj, s pomočjo katerih boste razgibali in učvrstili mišice trebuha, hrbta, zadnjice in nog. In to kar za pisalno mizo.

Sedenje za pisalno mizo vsaj osem ur na dan ima lahko tudi hujše zdravstvene posledice. Najpogostejše so bolečine v križu in hrbtenici, nepravilna drža, napetost v ramenih … S pomočjo pravih vaj se lahko teh bolečin znebite ali preprečite njihov nastanek, če jih boste izvajali redno, pa boste z njihovo pomočjo učvrstili najbolj problematične dele telesa – trebuh, zadnjico in stegna. Čas je za telovadbo za pisalno mizo.

Leva, desna

Sedite vzravnano, kot v kolenih naj bo 90 stopinj. Iztegnite desno nogo, jo dvignite do vodoravnega položaja, zadržite dve sekundi in spustite skoraj do tal, spet zadržite dve sekundi, nogo položite v prvotni položaj in vajo ponovite še z levo nogo. Z vsako nogo naredite 15 ponovitev.

Vzravnano za raven trebuh

Trebušne mišice boste učvrstili, če boste sedeli vzravnano. Na stol sedite tako, da naslonjalo podpira križ, položaj rok na pisalno mizo naj bo pod kotom 90 stopinj. Vdihnite, trebuh povlecite navznoter, sapo zadržite okoli 30 sekund in izdihnite. Vajo ponovite dvakrat na uro.

30 sekund za torzo

Za lepo izoblikovan torzo zgornji del telesa zasučite v levo, zadržite 30 sekund, nato enako ponovite z zasukom v desno. Tako boste krepili trebušne in prsne mišice. Naredite 10 zasukov v vsako stran.

Čvrsta stegna

Stegna lahko okrepite tudi sede. Sedite vzravnano, napnite notranje stegenske mišice in zadržite pet sekund. Vsak dan naredite tri sete po sedem ponovitev.

Za lepše boke

Tudi za to vajo morate sedeti vzravnano. Trebuh napnite in rahlo povlecite navznoter, nato levo nogo dvignite proti trupu tako, da se poskušate s kolenom dotakniti prsi. Zadržite nekaj sekund in vajo ponovite z drugo nogo. Naredite deset ponovitev. Na ta način boste oblikovali boke ter krepili stegenske in trebušne mišice.

Žogica za lepa stegna

Za še eno vajo za lepša stegna boste potrebovali žogico. Sedite na rob stola tako, da boste med stegni imeli prostor za žogico, ki jo je treba stiskati. Vajo ponovite 20-krat in vsakič, ko žogico stisnete, položaj zadržite tri sekunde.

Vaja za čvrsto zadnjico

Samo zato, ker cel dan sedite, še ne pomeni, da mora biti vaša zadnjica mehka in neprivlačna. Zanjo poskrbite kar med službo, in sicer tako, da vsaj 15-krat na dan stisnete zadnjico, zadržite tri sekunde in mišice sprostite.

Znebite se napetosti v ramenih

Glavo obrnite v levo, telo pa v desno, zadržite nekaj sekund, nato vajo ponovite z drugo stranjo. Vajo izmenično ponovite 15-krat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.