Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Ne boste verjeli, kaj obutev pove o vas

čevlji Shutterstock
Saj ni res, pa je: vaši čevlji lahko izdajo tudi vašo politično usmerjenost.

Znanstveniki z Univerze v Kansasu pravijo, da lahko le s pogledom na čevlje prepoznamo 90 odstotkov osebnosti vsakega tujca. Čevlji izdajo starost, spol, dohodek, politično usmerjenost in celo čustveno stanje tistega, ki jih nosi, trdijo avtorji nove raziskave. Čeprav njihov osnovni namen ni izdajanje značaja, pa naj bi čevlji kljub temu povedali veliko o človeku, poroča CBC News.

Slog izda značaj

Vodja raziskave Omri Gillath trdi, da je vse to mogoče ugotoviti iz sloga obutve, cene, barve in iz tega, v kakšnem stanju je obutev. Raziskavo so izvedli s pomočjo 63 študentov iz kansaške univerze. Ti so si ogledali 208 fotografij različne obutve, poroča Yahoo News. Na osnovi fotografij so morali rešiti anketo in povedati, kaj si mislijo o lastnikih čevljev na fotografijah. Kakšna je njihova politična usmerjenost, koliko so stari, kakšen je njihov osebni dohodek, kako se počutijo ... Prostovoljci, ki so dovolili fotografiranje svoje obutve, pa so morali pred tem rešiti osebnosti vprašalnik, s katerim so razkrili vse o sebi.

Presenečeni strokovnjaki

Nekateri izsledki niso bili presenečenje, saj je bilo na primer mogoče pričakovati, da dražje čevlje nosijo ljudje z višjim dohodkom. Nad drugimi izsledki pa so bili strokovnjaki presenečeni. Raziskava je pokazala, da so ljudje, ki nosijo gležnjarje, bolj agresivni, tisti, ki nosijo ravne čevlje, so bolj družabni, najbolj nenavaden izsledek pa je bil, da so ljudje, ki nosijo neudobne čevlje, najbolj mirni.

Če imate v omari nekaj novih parov čevljev, ki čakajo na posebne priložnosti, ste najverjetneje nervozni in vam veliko pomeni, kaj drugi menijo o vas, še pravi raziskava. Nekateri ljudje pa naj bi z izbiro obutve želeli prikriti svoj značaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.