Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Nega je ključ do lepih rok

Hladnejše jesenske temperature roke pogosto izsušijo, koža postane hrapava in po Žurnal24 main
Roke so neprestano na očeh okolice, zato je pomembno, da so lepe in urejene.

Piling za gladke roke
Nežen piling bo odstranil odmrle kožne celice in poskrbel, da bo vaša koža gladka in mehka. Zmešajte žlico sladkorja in dve žlici mandljevega ali olivnega olja. Maso dobro vtrite v kožo in nežno masirajte, nato dobro izperite s toplo vodo in nežnim milom. Sladkor v pilingu bo odstranil odmrle kožne celice in trdo kožo, olje pa bo kožo navlažilo in jo napravilo prožnejšo.

Maska za mehkobo
Izdatna nega, še posebej pozimi, je nujna. Mehkobo boste dosegli z masko za roke. Na še nekoliko vlažne roke po umivanju nanesite hranljivo masko iz žlice medu in žlice olivnega olja. Nato roke ovijte v plastične vrečke, nataknite bombažne rokavice in se sproščajte približno pol ure. Toplota rokavic bo pomagala, da bodo hranilne učinkovine iz maske dobro prodrle v kožo.

Nočna nega
Za boljši učinek si privoščite nego rok čez noč. Preden se odpravite v posteljo, na roke nanesite izdatno količino vlažilne kreme, jih ovijte v plastično vrečko in nanje nataknite par bombažnih rokavic, ki jih kupite v lekarni. Zjutraj bo koža na vaših rokah zelo mehka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.