Magazin > Lepota & telo
734 ogledov

Nega las z domačimi pripravki

Kis je dober tudi proti prhljaju. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Že naše babice so vedele, da kis preprečuje izpadanje las in da so jajca osnova za lepe in zdrave lase. Pripravili smo vam pet domačih pripravkov, ki jih lahko uporabite za sijoče lase.

Jabolčni kis
Jabolčni kis je pri negi eden od bolj uporabnih izdelkov. Po umivanju las si ga, v kombinaciji z vodo, utrite v lasišče. Tako boste namreč preprečili izpadanje las in se znebili ali pa izognili prhljaju. Jabolčni kis so za spiranje las uporabljale že naše babice. Poleg manjšega izpadanja las boste zaznali še izreden lesk.

Jajca
Jajca bodo vašim lasem dala prožnost in lesk s pomočjo svoje bogate beljakovinske zaloge. Po šamponiranju na lase nanesite jajca in jih pred izpiranjem pustite nekaj časa stati. Še ena možnost za uporabo jajc je v obliki maske, sestavljene iz enega jajčnega rumenjaka, kančka olivnega olja in dveh čajnih žličk tople vode. Masko nanesite na lase, jo pustite učinkovati 20 minut in lase dobro sperite.

Pivo
Nekateri pivo uporabljajo tudi kot utrjevalec za oblikovanje las, a ravno tako je ta pijača dobra za nego. Uporabite ga tako, da po običajnem šamponiranju in izpiranju lase prelijete s steklenico piva in zmasirate celo lasišče, lase od korenin do konic. Nato temeljito izperite z mrzlo vodo. Ne skrbite glede vonja, če boste dovolj dobro izprali, bi moral vonj po pivu izginiti. Navdušeni boste nad leskom.

Banana
Banana bo naredila čudeže za vaše lase, ki bodo enostavno zasijali. Potrebujete 1 banano, 1 skodelico mleka ,1 jedilno žlico olivnega olja in 2 beljaka. Banano zmečkajte z vilicami in jo zmešajte z mlekom, oljem in beljakoma. Mešanico razporedite po umitih laseh in pustite učinkovati pol ure. Za boljši učinek lase ovijte v brisačo. Sperite jih s toplo vodo.

Majoneza
Sliši se nenavadno, a majoneza ni le dober dodatek za vaš sendvič, temveč vam lahko pomaga tudi do lepših las. Z glavnikom nanesite ravno toliko majoneze, da lahno prekrije lase. Pustite jo na glavi 30 minut, nato pa lase temeljito izperite s šamponom. Posebej primerna je za suhe in poškodovane lase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.