Magazin > Lepota & telo
157 ogledov

Nega obutve

Potrebna je posebna skrb. Žurnal24 main
Cilj nege obutve je obdržati njene značilne lastnosti in nespremenjen videz. Za usnje velja, da je zelo vpojno in ga je treba zaščititi pred vlago.

Obutev
Krtače, kreme in impregnacijski spreji so nujni pripomočki za nego in vzdrževanje čevljev. Da bi ti dolgo ohranili svojo obliko, pa je prav pri vseh vrstah obutve priporočljivo, da uporabljamo žlico za obuvanje in primerno velik napenjalec.

Obutev iz gladkega usnja
Najprej je treba odstraniti umazanijo. S ščetko iz prave žime nanesemo malo kreme za loščenje in pustimo, da se vpije. Ko so čevlji suhi, jih skrtačimo in videti bodo kot novi.

Lakasti čevlji
Lakasti čevlji potrebujejo posebno skrbno nego. Nenegovan lak razpoka in poškodb ni mogoče popraviti. Obutev z mehko krpo očistimo prahu in umazanije, nato pa nanesemo tekočino za lakaste čevlje. Ko se polirno sredstvo vpije, s čisto mehko krpo narahlo podrgnemo po površini – za še izrazitejši lesk.

Športna obutev
Čevlje očistimo umazanije, z radirko pa odstranimo madeže. Z impregnacijskim sprejem čevlje zaščitimo pred vlago. Za močno poškodovano belo športno obutev iz gladkega usnja nanesemo belo samosvetleče loščilo, s katerim dobro prekrijemo vsa odrgnjena in poškodovana mesta. Športna obutev je še posebno izpostavljena znoju, zato je priporočljiva uporaba dezodorantov za obutev, ki odstranjujejo neprijeten vonj in delujejo anti-
bakterijsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.