Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Nekirurška liposukcija

Vidni rezultati se pokažejo po tretjem obisku. Žurnal24 main
Stroga dieta in trdo delo v telovadnici lahko pripomorejo k zmanjšanju telesne teže, vendar pa običajno ne odpravijo trdovratnih maščobnih blazinic na trebuhu, bokih in stegnih.

Če niste privrženci kirurških posegov, si lahko omislite kavitacijo.

Brez bolečin

Kavitacija je brezbolečinski postopek , ki ne prizadene okoliških tkiv in je brez stranskih učinkov. Poseg traja od 30 do 60 minut, odvisno od predela in njegove velikosti. Po posegu lahko takoj nadaljujete svoje vsakdanje obveznosti. Pri večini je zmanjšanje obsega tretiranega predela vidno že po prvem posegu. "Ob prvem obisku smo v našem salonu zasledili do dva centimetra zmanjšanja obsega na stegnih in do pet centimetrov manjši obseg na trebušnem predelu," so nam povedali v salonu Cosmetic Line.

Kako deluje
Kavitacija je pojav, ki nastane pod vplivom nizkofrekvenčnega ultrazvočnega valovanja. Ultrazvočno polje sproži spremembe napetosti v tkivu, kar omogoča koncentracijo energije na točno določeni globini v tkivu, pri čemer pride do razbitja maščobnih celic v podkožju. Površina kože, žile, živci in mišice ostanejo nedotaknjeni.

Kje deluje

S kavitacijo se natančno odpravlja celulit in maščobne obloge na trebuhu, zadnjici, stegnih, bokih, kolenih in zgornjih delih rok. Gospodična, ki se je pred kratkim odločila za kavitacijo, je svoje občutke opisala takole: "Že od nekdaj imam problem z jahalnimi hlačami, saj se mi maščoba nabira predvsem na tem področju. Za kavitacijo sem se odločila na predlog prijateljice, a moram priznati, da po prvem obisku ni bilo vidnejših rezultatov. Razliko sem opazila po tretjem obisku."

Mnenje strokovnjaka
Za mnenje smo vprašali tudi strokovnjaka s področja plastične in estetske kirurgije Tomaža Janežiča:. "Učinek kavitacije ni enakovreden učinku liposukcije. Že laično razmišljanje privede do istega zaključka, saj se neinvazivna metoda zmanjševanja maščobne obloge po učinku ne more kosati z liposukcijo. Gre za reklamne oglase kozmetičnih salonov. Za primerjavo naj navedem, da tudi učinek krem ni primerljiv s face liftom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.