Magazin > Lepota & telo
222 ogledov

Nosite opazne hlačne nogavice

najlonke Calzedonia
“Tako kot pri oblekah je tudi pri nogavicah letos in barvitost. Sodobni slog dobite z nogavicami v kraljevsko modri, oranžni, gozdno zeleni, vijoličasti (...) barvi,” pravi Jerneja Agič, svetovalka za slog.

Barve z barvami

Intenzivne barve nogavic kombinirajte z nevtralnimi zgornjimi kosi. “Oranžno denimo kombinirajte z obleko temne vojaške zelene ali nevtralne rjave barve,” svetuje Agičeva. “H gozdno zelenim nogavicam pristoji oblačilo enake svetlobne vrednosti, recimo temnomodra obleka.

Letos je zelo modno kombiniranje rdečih barv,” pa pravi svetovalka za osebno podobo Alenka Zupan. “K obleki se podajo vinsko ali bordo rdeče nogavice, lahko pa tudi nogavice v enakem odtenku rdeče,” svetuje Zupanova.

Kadar nosite barvno oblačilo, izberite nogavice v barvi, ki sledi v barvnem krogu. “Če pogledate rdeče odtenke, sta v barvnem krogu na eni strani oranžna in na drugi vijoličasta. K barvnim oblačilom lahko nosite tudi nevtralne barve – sivo, bež, črno in rjavo,” pravi Agičeva.

Tudi živalski vzorci

Romantične ženske boste letos obule nogavice s pikicami ali kratke nogavičke. “Nosijo se v salonarje, pod njimi oblecite nogavice kožne barve,” pravi Zupanova in dodaja, da so letos priljubljeni tudi živalski vzorci, predvsem leopardji. “Kombinirajte jih z manjšim dodatkom, kot so rokavice. Letos so zelo modni klobuk, šal, ogrlica, zapestnica ... Ni treba, da ima dodatek popolnoma isti vzorec.

Pozor pri vzorcih

Vzorčaste nogavice se nosijo tudi letos, vendar kot opozarjata obe stilistki, niso primerne za vse noge. Vzorec pozornost usmerja v ta del telesa in noge optično razširi. Tudi črte noge ne naredijo na videz vitkejše, ampak bolj zaobljeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.