Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Oblikovalka leta je ...

Kate Middleton EPA
Britanska modna oblikovalka Sarah Burton, ki je "zakrivila" poročno obleko Kate Middleton, je postala oblikovalka leta. Často mesto ji je dodelila priznana modna revija Harper's Bazaar.

Sarah Burton je že vrsto let del modne hiše Alexander McQueen, svetovno slavo pa je doživela  letos spomladi, ko je Kate Middleton 29. aprila stopila iz avtomobila in svetu pokazala njeno delo. Čudovita poročna obleka iz čipk je takoj postala hit, Sarah pa ena najbolj zaželenih in cenjenih modnih oblikovalk. Naziv je McQueenova vajenka prejela le nekaj dni po tem, ko je ista revija Kate Middleton razglasila za žensko z najboljšim stilom.

37-letna kreatorka je poleg slavne poročne obleke izdelala tudi obleko za družico Pippo, ki je po poroki leta prav tako postala modna ikona številka ena. Izdelavo obeh kreacij je kraljeva družina skrbno skrivala, saj imena oblikovalke niso hoteli razkriti vse do dneva poroke. To jim je uspevalo tako dobro, da niti Sarahini starši niso vedeli, da njihova hči izdeluje obleko leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.