Magazin > Lepota & telo
540 ogledov

Odstranite nadležne brčice

obraz, roke Shutterstock
Dlake na obrazu so lahko posledica neravnovesja.

Dlačice nad zgornjo ustnico so pogosto posledica hormonskega neravnovesja,” pravi kozmetičarka Jakica Kristovski in dodaja, da se večja poraščenost na obrazu lahko pojavi v kateremkoli starostnem obdobju, najpogosteje pa se povečuje s starostjo in menopavzo.

Vroč vosek je boljša izbira

V kozmetičnih salonih lahko izbirate med dvema različnima metodama. Prva je odstranjevanje dlačic s toplim roll on voskom, ki ga naša sogovornica odsvetuje vsem z zelo občutljivo kožo. “Boljša izbira je depilacija z vročim voskom, ki ga nanesemo z leseno paličico in nato odstranimo s trakovi,” razlaga kozmetičarka in dodaja, da se na depiliranih delih rdečica pojavi redkeje, prav tako takšna depilacija praviloma ne povzroča srbečice.

Odstranite jih sami

Z brčicami se lahko spopadete tudi doma, in sicer z vročim ali hladnim voskom na depilacijskih trakovih. Če se odločite za prvega, izberite stoodstotno naravni vosek, narejen iz destilirane borove smole v kombinaciji s čebeljim voskom. Takšen vosek ima zelo nizko tališče, njegovo nanašanje je zaradi elastičnosti lažje, na dlačice se prime zelo dobro. Previdni pa bodite pri odstranjevanju dlačic, opozarja kozmetičarka: “Pogosto si ženske med depilacijo dlačice vlečejo v nepravilni smeri, kar povzroči poškodbe na koži. Dlačice je vedno treba odstranjevati v nasprotni smeri njihove rasti.” Preprostejše, a za močnejše dlačice manj učinkovito je odstranjevanje z depilacijskimi trakovi, namenjenimi občutljivim delom obraza.

Gel tudi pred depilacijo

Možnosti za pojav rdečice ali mozoljčkov po depilaciji boste zmanjšali, če boste na poraščene dele že pred depilacijo nanesli gel, namenjen predpripravi kože na depilacijo. Gel oslabi izločanje maščob in omehča dlačice, vosek pa se jih lažje oprime.

Komentarjev 1
  • Jurka 12:05 15.maj 2013.

    Meni trakovi, kjer je vosek že gor, niti slučajno niso ok, ker jih dost ne izpuli. Še najboljše se nad usti obnese sladkorna pasta, ker res lepo populi vse dlake. Nej bi počasneje tudi rastle. Potem pa namažem še s ...prikaži več sredstvom za ustavljanje rasti epilxpres. Postopek ponavljam zdaj na dober mesec, tako, da je razlika.