Magazin > Lepota & telo
89 ogledov

Ohranite čvrste prsi

prsi Shutterstock
Doma dekolte negujte s pilingi in masažo, občasno si privoščite nego v kozmetičnem salonu.

Ženske negujemo obraz, velikokrat pa pozabimo na dekolte in prsi. Le z redno nego boste preprečile gube in povešeno kožo na vratu ter povešanje prsi. Za nasvete smo povprašali kozmetičarko Blanko Lagoja in osebno trenerko Brigito Žinko.

Negujte jih doma

Pilingi, s katerimi skrbimo za dekolte in prsi, lahko pripravimo tudi doma. “Uporabite grobo morsko sol, dodajte ji nekaj aromatičnih olj po izbiri in malo vode. Zmes pustite stati nekaj časa, občasno jo premešajte, da obrusite grobe robove solnih kristalov,” razlaga Lagojeva. Za domačo nego lahko uporabljate tudi posebne krtače z okroglimi gumijastimi ščetinami ali rokavice iz naravnih ščetin, ki bodo prsi prekrvavile.

Učvrstitvene terapije

Lep dekolte boste ohranjale tudi s kakovostnimi kozmetičnimi izdelki, torej s kremami za učvrstitev prsi. Učinek teh krem je viden po dolgotrajni in redni uporabi.
V kozmetičnem salonu izberite tretma, ki vključuje kombinacijo diamantnega pilinga, endodermne terapije in radiofrekvence. Diamantni piling bo odstranil odmrlo povrhnjico. Endodermna terapija s pomočjo vakuuma omogoči prehajanje strupov in odvečnih snovi iz telesa na površje, radiofrekvenca pa deluje na principu segrevanja, kar pripomore k večji elastičnosti kože in odpravlja gube, celulit in maščobe. Terapijo lahko nadgradite z nanosom stoodstotne kolagenske maske. Taka terapija daje podobne rezultate kot vbrizgavanje botoksa. “Ker se te terapije izvajajo brez kirurškega noža, je njihov učinek nekoliko krajši – od dva do tri mesece,” pravi kozmetičarka. Tak tretma je v salonu smiselno opraviti dvakrat letno, ni pa nujno, da se vsakokrat opravijo vse tri terapije.

Vadba za čvrste prsi

Osebna trenerka Brigita Žinko za lep dekolte in  pokončne prsi priporoča izvajanje naslednjih vaj.  

1. vaja: Deset ponovitev
Lezite na tla, roki vzporedno iztegnite na tla za glavo. V vsaki držite trikilogramsko utež. Vdihnite, aktivirajte trebušne mišice in z izdihom iztegnjene roke počasi dvignite v pokončen položaj,  pravokotno na tla. Gibanje naj traja pet sekund. Trebušne mišice imejte ves čas napete. Z vdihom počasi spuščajte roke v prvotni položaj za glavo. To gibanje naj prav tako traja pet sekund.

2. vaja: Osem ponovitev
Postavite se v položaj za sklece, roke položite nekoliko širše od ramen in aktivirajte mišice telesa. Z vdihom spustite prsni koš med dlani, se z nosom dotaknite tal in z izdihom vrnite v začetni položaj. Če želite okrepiti zgornji del dekolteja, sklece izvajajte z dvignjeno zadnjico. Začetnice izvajajte lažjo različico sklec na kolenih.

3. vaja: Deset ponovitev
Lezite na tla, roki položite pravokotno na telo, v vsaki držite približno pet kilogramov težko utež. Aktivirajte mišice telesa. Z izdihom približajte rahlo pokrčeni roki nad prsni koš tako, da se uteži skoraj dotakneta. Z vdihom roke počasi vrnite v začetni položaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.