Magazin > Lepota & telo
26 ogledov

Ostati doma ali iti v dom?

upokojenec Shutterstock
V Ljubljani je ta mesec svoja vrata odprla prva slovenska svetovalnica za izboljšanje bivanja starejših. Nastala je v okviru mednarodnega projekta Helps, ki se ukvarja z bivanjem starejših v srednjeevropskih mestih.

Uporabnikom ponuja predvsem veliko informacij o fleksibilnejšem urejanju bivanja v tretjem življenjskem obdobju. Svetovalci bodo starejšim pomagali pri iskanju prostih mest v domovih za starejše, organiziranju samostojnega življenja doma, oskrbi na domu, ponudbi oskrbovanih stanovanj, možnostih menjave stanovanj in številnih drugih temah, ki jih zanimajo. Na okroglih mizah, predavanjih in srečanjih bodo v svetovalnici predstavili tudi dobre prakse iz tujine ter informirali o dejavnostih, ki jih izvajajo različna društva in skupine upokojencev.

V svetovalnici boste lahko pomoč in informacije dobili brezplačno.  Ta deluje v prostorih Zveze društva upokojencev Slovenije na Kebetovi ulici 9 v Šiški, je odprta tri dni v tednu – v torek od 10. do 16. ure, v sredo od 12. do 18. ure in v četrtek od 10. do 16. ure.

Komentarjev 1
  • vicvic 14:35 20.februar 2013.

    Lepo, da so odprli svetovalnico, verjetno bo veliko povpraševanjaa le malo realiziranja. Stagnacija od prve pokojninske reforme dalje.