Magazin > Lepota & telo
166 ogledov

Oznaka eko bombaž lahko zavaja

eko bombaž Shutterstock
Čeprav so surovine pridelane okolju prijazno, so lahko kemično obdelane.

V želji po tem, da bi se izognili strupom, veliko potrošnikov posega po oblačilih iz ekološko pridelanega bombaža, ob tem pa ne vedo, da je lahko bombaž pri oblikovanju in barvanju tekstila obdelan z enakimi škodljivimi kemikalijami kot vsi drugi tekstilni izdelki. V določeni meri gre pri oglaševanju ekološkega bombaža tako le za dobro premišljeno tržno potezo.

Zaupajte le certifikatom

Najvišji ekološki standard za tekstilne izdelke zagotavljajo certifikati, kot so Global Organic Textile Standard (GOTS), Swiss Organic Fabrics (SOF) in Naturtextil IVN zertifiziert BEST. Ti certifikati namreč ne vključujejo le obveze o ekološki pridelavi bombaža, temveč zahtevajo tudi ekološkost ter kemijsko in moralno neoporečnost celotnega procesa ustvarjanja izdelka. Z nakupom certificirano ekološkega oblačila ne boste poskrbeli samo za lastno zdravje, temveč tudi za čistost okolja, v katerem je bilo oblačilo izdelano, in konec koncev tudi za okolje, v katerem živite.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.