Magazin > Lepota & telo
342 ogledov

Parne kopeli za svež obraz

Parna kopel omogoča temeljito čiščenje na preprost in poceni način. Žurnal24 main
Toplota sproži znojenje, ki odstranjuje nečistoče in poživlja kroženje krvi. Para zmehča kožo in odpre pore ter s tem omogoči, da koža vsrka koristne učinkovine zelišč.

Zmerno
Normalno kožo lahko čistite s parno kopeljo enkrat na teden, mastno od dva- do trikrat, suho pa enkrat na dva tedna. Obrazne parne kopeli ne uporabljajte, če imate počene kapilare, resne kožne probleme, astmo ali podobne težave z dihanjem.

Uporaba
Pripravite jo iz dveh prgišč svežih ali treh žlic posušenih zelišč. Lase si spnite nazaj, odstranite ličila in očistite obraz kot ponavadi. Zelišča dajte v skledo in jih prelijte z litrom vrele vode. Obraz nagnite 30 centimetrov nad paro in držite brisačo nad glavo in posodo. Zaprite oči in tako ostanite 15 minut. Po končani kopeli si sperite obraz z mlačno kopeljo, nekaj minut kasneje pa še z hladno vodo.

Zelišča za različne tipe kož

Zelišča, ki odstranjujejo nečistoče, so komarček, kopriva in lipovo cvetje. Za globinsko čiščenje uporabite kamilice, meliso, rožni list ali timijan. Če imate suho kožo, uporabite peteršilj, dišečo vijolico ali plavico. Za nezdravo polt pa so najprimernejši citronka, regrat in bezeg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.