Magazin > Lepota & telo
325 ogledov

Pet namigov za lepe nohte

nohti Shutterstock
”Pozimi je koža na rokah še posebej suha in občutljiva, zato je pravilna nega še toliko bolj pomembna,” pravi Aranka Pollak iz prodajalne ZaPikoNai.

“Izogibajte se umivanju s prevročo vodo, s kremo jih izdatno namažite po vsakem umivanju, pogosto nego pa namenite tudi obnohtni kožici, “ razlaga sogovornica. Če vam običajne kreme ne zadostujejo, si pomagajte s karitejevim, kakovovim ali kokosovim maslo, saj so vsa dovolj bogata za nego izsušene zimske kože. Poleg redne nege z zaščitnimi kremami si enkrat tednesko privoščite intenzivno nego s parafinsko kopeljo. “Parafinske kopeli so zelo učinkovite v boju zoper suho in razpokano kožo,“ pravi poznavalka.

Piling in kopel

V osnovno nego rok poleg kreme vključite še piling in kopel. Piling opravite enkrat na teden, kopel ahko tudi večkrat. “Pogrejte skodelico mleka in vanj za pet minut namočite roke. Ta postopek bo okrepil vaše nohte in hkrati navlažil kožo,” razloži Pollakova.

Recept za domači piling je poceni in enostaven. "V skodelici zmešajte žličko medu, žlico sladkorja in nekaj kapljic limone, da zmes postane vodena. Navlažite roke s toplo vodo, nato pa nežno vtirajte med prste, v dlani, nohte, v kožo vse do zapestja. Pustite delovati nekaj čsa, na koncu pa ga izmijte," svetuje sogovornica. Ob vsem naštetem pa je pozimi nujno, da v mrzlem vremenu nosite rokavice.

Pet namigov za lepe nohte

  • Zdravi nohti. Nohte pilite vedno v eno smer. Enakomerno spiljeni so neugodno okolje za umazanijo in mikrobe, zato ostanejo zdravi dalj časa. Vedno uporabite le kvalitetno pilico za nohte (najbolje stekleno), ki noht zapre in s tem preprečuje plastenje.
  • Mokri nohti. Nikoli ne pilite mokrih nohtov, saj so takrat mehki, občutljivi in podvrženi cepljenju.
  • Izsušeni nohti. Laka za nohte ni priporočljivo odstranjevati vec kot dvakrat na teden, saj se lahko hitro izsušijo.
  • Krhki nohti.  Če imate krhke, jih večkrat na teden razvajajte z olivnim oljem. n
  • Lakirani nohti. Za lakiranje nohtov vedno uporabite podlak, lak in nadlak. Ko nohte namažete z nadlakom, jih potopite v posodico s čimbolj mrzlo vodo. Lak bo tako bolj obstojen. Nikakor pa prstov ne namakajte pod tekočo vodo iz pipe, ker bo pritisk vode poškodoval nanos laka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.