Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Petke in moška srajca

Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy
1/11
www.jpz.si
V vročih mesecih si lahko dovolite skoraj vse, pravi stilistka in modna oblikovalka Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy.

Poletje in preostali letni časi se v modnem smislu razlikujejo kot fičo in ferrari. V vročih mesecih si lahko dovolite vse, modnih omejitev skorajda ni, pravi Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy. "Zagovarjam predvsem to, da se v tistem, kar nosite, dobro počutite oziroma da tisto, kar nosite, čutite. Pri lastni blagovni znamki The Lie by JPZ za to poletje sicer napovedujemo igranje s kontrasti in kot vedno mogočne modne dodatke: torbe, pasove, čevlje in nakit, s čimer lahko nadgradimo najpreprostejše kose oblačil."

Žive barve in vzorci

Duška si lahko daste tudi z barvami. "Lepo porjavelo polt poudarite z zelo živimi barvami in vzorci. Sama to poletje prisegam tudi na klasično belo moško srajco, ki jo najdemo v omari svoje boljše polovice," namigne sogovornica. Poleg srajce kot pomemben poletni kos vidi sandale z vrtoglavo visoko peto, vpadljivo usnjeno torbo in najljubše bikinke.

Poletna vsebina torbice

Poleg barvitih dodatkov nikar ne pozabite na kremo za sončenje in kakovostna očala, ki morajo poleti vedno najti prostor v vaši torbici. Podbevšek Zhembrovskyyjeva pravi, da ima v torbici poleti vedno tudi osvežilne robčke. Torbica je najosebnejša ženska stvar; na podlagi njene vsebine lahko sestavimo pravi psihološki profil. Vsaka sama točno ve, kaj vedno potrebuje pri roki. Smernice prilagodite sebi. Čeprav vsaka sezona prinaša ogromno modnih zapovedi, jim tudi poleti ne sledite slepo. "Že Coco Chanel je nekoč dejala: 'Moda zbledi, stil ostane enak.' Imela je prav. Tiste, ki so modne gurmanke in jim moda pomeni umetniško izražanje, naj sledijo svojemu slogu, medtem ko naj tiste, ki sloga nimajo izdelanega, modnim smernicam sledijo le, če se znotraj teh dobro počutijo," svetuje strokovnjakinja in opozarja, da kljub temu pazite, kako se boste oblekle za sprehod po prestolnici in kako za potep ob morju: "V kostimu bomo na morju zagotovo smešne, razen če okoliščine to od nas zahtevajo. V poletnih večerih so prava izbira naravni, lahki in frfotajoči materiali. Z dolgo obleko do tal, v slogu grške toge, ki jo lahko nosite z opankami ali sandali z vrtoglavo visoko peto, zagotovo ne boste zgrešile." Za konec sogovornica povzema, da se morate "v močni vročini v tem, kar nosite, počutiti dobro, saj ste lahko le tako tudi videti dobro".

Če še vedno nimate zamisli, v kakšnih kosih se boste spogledovale s poletjem, posnemajte Jernejo, ki bo v vroče mesece zakorakala z vrtoglavimi petami, dolgo svileno obleko iz šifona, kavbojkami in masivnimi modnimi dodatki. Za domačo uporabo bodo dovoljena le sredstva, ki vsebujejo manj kot 0,1 odstotka vodikovega peroksida.