Magazin > Lepota & telo
690 ogledov

Po nove zobe na morje

ženska, nasmeh, zobje Shutterstock
Na Hrvaškem so zobne storitve do 50 odstotkov ceneje.

Povpraševanje po dentalnem turizmu je vedno večje. Razlogi so predvsem previsoke cene pri nas, predolge čakalne dobe, nezadovoljstvo z odnosom zobozdravnika in prenizke garancije za storitve, predvsem protetičnega tipa,” pravi zastopnica Dentalnega turizma Dojem.

Štirje za ceno dveh

Razlike v cenah so do 40-odstotne. V Estetsko dentalnem centru (EDC) Opatija dobi pacient recimo štiri zobne vsadke oziroma implantate, v Sloveniji pa za enak znesek le dva. Cene za celoten vsadek (trije sestavni deli) so pri nas od 1.200 do 2.000 evrov, v EDC Opatija pa od 850 do 1.380. “Najbolj izstopata ponudba in povpraševanje po implantoloških in protetičnih storitvah, veliko pa je tudi povpraševanja po cirkonsko-keramičnih prevlekah,” pravi Natalija Sakelšek.

Pol ceneje v Sofiji

Podobne cene imajo tudi v stomatološki ordinaciji Eve Skorupski Uravić v Pulju, kjer boste za zobni vsadek odšteli od 600 evrov, za zobno protezo od 1.000 do 2.000 evrov in za beljenje zob okoli 300 evrov. Če boste na počitnicah v Bolgariji, si lahko uredite zobe v zobni protetiki Vital Dens Ltd. Za standarden zob iz porcelana boste odšteli 145 evrov (za 28 zob 4.060; v Sloveniji je cena okoli 8.000 evrov), njihova novost pa so zobni vsadki iz cirkonija – za en vsadek boste plačali 850 evrov.

Popust ob namestitvi

Večina dentalnih centrov ima z bližnjimi hoteli sklenjene razne popuste, ki jih lahko izkoristite ob namestitvi, saj urejanje zob včasih traja tudi več dni.

Komentarjev 1
  • privat 07:03 20.november 2011.

    če pri nas kopuješ zobe nikjer ne dobiš računov ,saj so izvajalci popoldanski neprijavljeni s.p. ali penzionisti...