Magazin > Lepota & telo
100 ogledov

Poceni triki, kako skriti celulit

plaža pareo ženska Shutterstock
Če se do zdaj še niste podale v boj proti celulitu, ga lahko še vedno prikrijete s poceni triki.

Da bi se dokončno poslovile od pomarančaste kože, morate zase skrbeti vsak dan, s pravilno prehrano in rednim gibanjem. A to v današnjem ritmu ne uspeva vsem, zato veliko žensk išče hitre rešitve, kako vsaj v poletnih mesecih zakriti celulit. Mi smo našli nekaj hitrih, učinkovitih, poceni, a začasnih rešitev, ki vam bodo pomagale lažje preprobiti toplo obdobje.

Lažna porjavitev

Če se ne boste prav kmalu odpravili na morje, obiščite kozmetični salon in poskrbite za lažno porjavitev s sprejem. Seveda lahko to storite tudi doma, saj drogerije že lep čas nudijo pestro izbiro samoporjavitvenih krem. Lažna porjavitev bo prikrila celulit in optično zožala vaše telo. Kremo nanesite ob strani nog, spredaj, zadaj in na zadnjico, vse skupaj pa nato dobro in enakomerno vtrite v kožo.

Namažite se z oljem

Z olivnim oljem boste ustvarili podoben učinek kot s samoporjavitveno kremo, saj daje sijoč in svilnat videz. Poleg tega se lepo vpije v kožo, je ne masti in ji zagotavlja dolgotrajno zaščito ter vlažnost. Namesto olja lahko uporabite tudi bronzer, ki bo ustvaril videz bolj napete in gladke kože.

Oblecite tanke najlonke

Med potepanjem po mestu si stvar olajšajte s tankimi najlonkami kožne barve. Te bodo odlično skrile celulit, pazite le, da nimajo svetlečega učinka, saj noge ne bodo videti tako vitke. Izberite takšne, ki lepo oprimejo vašo postavo in dvignejo zadnjico. Vedno je bolje izbrati številko večje, da se boste v njih počutile udobneje.

Uporabite pareo

Pareo ali večja ruta sta odlična sopotnika za na morje. Kombinirate ju lahko na več načinov, kot obleko čez kopalke pa ju lahko nosite ves čas in vas nihče ne bo gledal postrani. Kot alternativo preldagamo tudi takšne kopalke, ki imajo hlačke podaljšane v mini krilo. Tudi v teh boste veliko bolj samozavestne na plaži.

Perilo za oblikovanje postave

Celulit boste uspešno prikrile tudi s perilom za oblikovanje postave, ki ga lahko brez težav nosite tudi pod oprijetimi in lahkotnimi poletnimi oblekicami. Predlagamo takšnega v kožni barvi, da ne boste izdale svoje skrivnosti.

Pomagajte si s kavo

Za konec predlagamo še dnevno rutino, s katero boste celulit premagovale tudi zares. Vsak večer si pripravite mešanico iz grobo mletih kavnih zrn, olivnega olja in grobe soli. Potrebujete le še plastično folijo za živila. Najprej na težavnih delih s krožnimi gibi naredite piling iz soli in olivnega olja – zmešajte skodelico grobe soli s tremi žlicami olja. Piling bo s kože odstranil odmrle celice, pospešil prekrvavitev in razširil pore, zaradi česar bo delovanje kavne zmesi učinkovitejše.

Nato zmešajte pol skodelice grobo mlete kave in toliko olivnega olja, da dobite kompaktno zmes. Nanesite jo na problematične dele – stegna, boke in zadnjico – ter jih povijte s plastično folijo za živila. Delovanje bo učinkovitejše, če boste obloge ogreli s sušilnikom za lase. Obloge pustite delovati od 10 do 15 minut, nato pa jih z nežno masažo in krožnimi gibi sperite pod toplo vodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.