Magazin > Lepota & telo
242 ogledov

Če boste popustili, se bo celulit vrnil

celulit ženska Shutterstock
Odpravljanje celulita. Spremenite način prehranjevanja, začnite se gibati in si privoščite kozmetični tretma. Toda če boste popustili, se bo pomarančasta koža vrnila.

Največji sovražnik žensk v bistvu nastane s pomočjo njih samih. Celulit je namreč rezultat tistega, kar smo vnesli v naše telo, zato se moramo prehranjevati pametno in redno skrbeti zase. Začne se pri živalski in predelani hrani. "Oboje moramo črtati z jedilnika," pravi Alja Dimic, prehranska terapevtka centra Holistic. "Živalska hrana povzroča presežek kislin v telesu, te pa se začnejo nalagati v obliki celulita. Izogibati se moramo tudi predelani hrani in hrani, ki je polna nasičenih maščob." Dimičeva odsvetuje tudi mlečne izdelke. "Več jih boste pojedli, bolj zakisano telo boste imeli, kar bo spet povzročilo nastanek celulita. Če se ne morete izogniti mlečnim izdelkom, priporočam sirarsko skuto ali pa dober domač probiotični jogurt. Mleko povsem odsvetujem, če pa že, je bolje piti ovseno mleko." Izogibajte se tudi vsej hrani, ki je pripravljena vnaprej, ker vsebuje preveč sladkorja, dodaja sogovornica.
Pomarančasto kožo boste zgladili tudi z rednim gibanjem in masažo, pri čemer Dimičeva priporoča doma pripravljena mazila: "Zelo dobra je kokosova maščoba, s katero se namažemo po predelih celulita. Kokosova maščoba vsebuje laurinsko kislino, ki ubija mikrobe tako na zunaj kot navznoter, saj se vpije v kožo. Priporočam jo tudi za uporabo v kuhinji, za pečenje." Sogovornica svetuje tudi orehovo olje, najboljše rezultate pa prinaša bršljan. "Nabranega namočite v alkohol in ga pustite na soncu, da zavre. S tem nastane odličen pripravek proti celulitu, s katerim se nato mažete. Predlagam, da se potem povije še s folijo."

S terapijo se poslovite za vedno

Celulit boste učinkovito napadli tudi s terapijami in medicinskimi aparati, ki učvrščujejo  kožo in izoblikujejo telo. V Healthness centru bodo s takšnim aparatom poskrbeli za zmanjševanje maščobe, izoblikovanje telesnih in obraznih linij, zdravljenje celulitisa in zmanjševanje ter odstranitev celulita in učvrstitev kože, a vse to ob zdravi prehrani, rednem gibanju in zadostni količini popite vode.
"Veliko vlogo pri nastanku celulita ima kakovost vezivnega tkiva. Če je vezivno tkivo slabo, se k temu hitro navežejo še drugi dejavniki. Celulit in celulitis (vnetje podkožnega tkiva) se lahko skoraj odpravi ne glede na njegovo stopnjo, seveda pod pogojem, da pacient upošteva navodila, ki jih prejme od terapevta," je razložila Milena Omerzu, nosilka koncepta Healthness centra, in dodala, da vsaki stranki predstavijo temeljna načela zdravega načina življenja in jo hkrati "spodbujajo k spremembam, ki vodijo v trajno in zdravo oblikovano telo." Stranke pred, med in po končanem tretmaju opozarjajo tudi na skrb za zadostno hidracijo telesa, kar pomeni, da zaužijejo dovolj tekočine (voda ali nesladkani čaj) kot sicer. V času tretmajev ni priporočljivo tudi pitje alkoholnih pijač.

Če boste popustili, se bo vrnil

Tako kot Dimičeva je tudi Omerzujeva mnenja, da je treba proti celulitu narediti veliko več kot le hoditi na tretmaje. Če se celulit kasneje povrne, je to odvisno od načina življenja, prehrane in pogostosti rekeracije. "Mi lahko pomagamo, da se celulit popolnoma pozdravi in odpravi, stranki tudi svetujemo, kako naj to stanje ohranja, kako motivirana pa bo pri njegovem vzdrževanju, pa je odvisno popolnoma od nje same," je zaključila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.