Magazin > Lepota & telo
426 ogledov

Pokurite 200 kilokalorij v dveh minutah in pol

kolesarjenje Shutterstock
Le dve minuti in pol intenzivne vadbe naj bi bilo dovolj, da pokurite okoli 200 kilokalorij (kcal), pravijo raziskovalci. Toliko naj bi sicer v povprečju porabili s 15-minutnim tekom.

Raziskovalci s Koloradske državne univerze so se v nedavni raziskavi osredotočili na porabo energije pri skupini moških z vsak dan različnimi dejavnostmi. Pet moških, starih od 25 do 31 let, je prvi dan preživelo ob gledanju televizije, drugi dan pa so se posvetili intenzivni telesni aktivnosti. Vsi moški so sicer vsak dan zaužili enako količino kalorij, piše Daily Mail.

Moški so vadili na sobnem kolesu, kot najučinkovitejša metoda porabljanja kalorij pa se je izkazala intervalna intenzivna vadba. Največ kalorij so porabili v 30 sekundah zelo intenzivne vadbe v petih intervalih. Med vsakim intervalom so štiri minute kolo poganjali počasi.

Ugotovili so, da je kratek sprint z vso močjo pri porabi kalorij veliko učinkovitejši kot daljše kolesarjenje, tek ali hitra hoja. Zaradi zelo intenzivnih krajših vložkov so moški porabili 200 kilokalorij več, kot bi jih porabili sicer.

Raziskovalci pravijo, da je intenzivna vadba pava izbira za vse, ki se telesni dejavnosti zaradi pomanjkanja časa sicer izogibajo. Dovolj naj bi bilo že 75 minut takšne vadbe na teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.